Συρία: Σοβαρευθείτε αλλιώς τα βροντάμε και φεύγουμε από τη Γενεύη

Του Στρατή Μαζίδη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ αλ - Μουαλέμ ανέφερε, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση την Παρασκευή, όπως δήλωσε ο διεθνής μεσολαβητής Λακχντάρ Μπραχίμι ότι αν καμία σοβαρή εργασία δεν πραγματοποιηθεί ως και σήμερα, τότε η αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης, θα φύγει αποχωρήσει από τη Γενεύη.

Ο Μπραχίμι και η συριακή αντιπροσωπεία συναντήθηκαν την Παρασκευή στο πλαίσιο των συνομιλιών των Ηνωμένων Εθνών που διεξάγονται στη Γενεύηκαι αργότερα ακολούθησε συνάντηση του πρώτουμε την αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης της Συρίας. Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από μια «θετική ατμόσφαιρα».

Ωστόσο ο σύριος ΥΠΕΞ Μουαλέμ φέρεται πως δήλωσε "Αν δε πραγματοποιηθούν σοβαρές συνεδρίες, η επίσημη αντιπροσωπεία της Συρίας θα φύγει από τη Γενεύη λόγω της έλλειψης
σοβαρότητας ή ετοιμότητας της άλλης πλευράς" σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση που επικαλείται πηγές του ΟΗΕ.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε αισιόδοξες δηλώσεις του Μπραχίμι σχετικά με τις συνομιλίες ενώ λέγεται πως είχε προγραμματίσει κοινή συνάντηση με τις δύο αντιπροσωπείες. Εντούτοις οι χθεσινές συναντήσεις έγιναν χωριστά.


* με πληροφορίες από το reuters
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail