Τρίβει τα χέρια του ο Ασαντ. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στους ισλαμοφασίστες στη Συρία

Του Στρατή Μαζίδη

Απρόσμενο σύμμαχο βρήκε ο πρόεδρος της Συρίας Ασαντ στο εσωτερικό μέτωπο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους ισλαμιστές.


Συγκεκριμένα η ισλαμική ομάδα ISIL (συνδέεται με την Αλ Κάιντα) σκότωσε δεκάδες ισλαμιστών αναρτών άλλων ομάδων το τελευταίο διήμερο στη Συρία κι ανέκτησε το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους που έχασε στη βορειοανατολική επαρχία Raqqa σύμφωνα με στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης.
Έως 100 αντάρτες από το Μέτωπο Νούσρα (άλλη μια που επίσης συνδέεται με την Αλ Κάιντα) και την ταξιαρχία Ahrar al - Sham εκτελέστηκαν μετά τη σύλληψή τους από την ISIL στην πόλη του Τελ Αμπιάντ στα σύνορα με την Τουρκία σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

"Περίπου 70 μαχητές σκοτώθηκαν. Οι περισσότεροι πυροβολήθηκαν στο κεφάλι" αναφέρει πηγή της συριακής αντιπολίτευσης. « Πολλοί από αυτούς που εκτελέστηκαν είχαν τραυματιστεί σε μάχες . Το γεγονός ότι Nusra Front και Ahrar al - Sham είναι ιδεολογικά παρόμοιες ομάδες με την ISIL δεν έχει καμία σημασία".
Οι μάχες ανάμεσα σε ομάδες ανταρτών και την ISIL εντάθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία ανακοινώθηκε ότι τουλάχιστον 482 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις μάχες μεταξύ μετριοπαθών και γενικά ομάδων ανταρτών εναντίον της ISIL από τις 3 Ιανουαρίου και μετά.
Σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης, ο διοικητής του Μετώπου Νούσρα για την επαρχία Raqqa, ο Αμπού Σαάντ αλ - Αντράμ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους νεκρούς του Σαββατοκύριακου.
Τελικώς η ISIL ήταν σε θέση να ανακτήσει ένα μεγάλο μέρος του οχυρού της στην Raqqa με την τελευταία της επίθεση ενώ απέκτησε και πάλι τον έλεγχο στο Τελ Αμπιάντ.


Ταυτόχρονα σε μάχες στα περίχωρα της Δαμασκού οι κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν άλλους 27 αντάρτες.

* με πληροφορίες από την RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail