Ο Πούτιν επισκέφθηκε τους τραυματίες των βομβιστικών επιθέσεων

Του Στρατή Μαζίδη*

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τραυματίες των θανατηφόρων βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας στο Volgograd της Ρωσίας.

Ο Πούτιν δεσμεύθηκε όσον αφορά την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων και δήλωσε: 

"Δεν έχει σημασία ποια ήταν τα κίνητρα των εγκληματιών, δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για εγκλήματα κατά πολιτών, ιδίως σε βάρος των γυναικών και των παιδιών " .
«Η φαυλότητα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν εδώ στο Volgograd, δεν χρειάζονται πρόσθετα σχόλια", συμπλήρωσε.
Ο ρώσος πρόεδρος φορώντας ιατρική μπλούζα επισκέφθηκε τους τραυματίες ενώ άφησε μερικά λουλούδια στο χώρο του βομβαρδισμού τρόλεϊ.
Οι βομβιστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών έχουν εγείρει φόβους σχετικά με τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες που πρόκειται να λάβουν χώρα στο Σότσι.
Αν και κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, οι επιθέσεις ανέδειξαν την αδυναμία της Ρωσίας να αμυνθεί απέναντι στους αντάρτες αυτονομιστές της Τσετσενίας οι οποίοι διεκδικούν τη δημιουργία ισλαμικού κράτους σε μια ζώνη της νότιας Ρωσίας που περιλαμβάνει και το Σότσι. Τέλος σε βίντεο των ανταρτών του περασμένου Ιούλιου, ο ηγέτης τους είχε απευθύνει κάλεσμα όλων των δυνάμεων για να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή των αγώνων.



* με πληροφορίες από τη huffington post
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail