ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Φουκουσίμα. 8 φορές επάνω τα επίπεδα ραδιενέργειας

Του Στρατή Μαζίδη

Το οκταπλάσιο του επιτρεπτού θεσμοθετημένου ορίου από την ιαπωνική κυβέρνηση έδειξαν οι μετρήσεις ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα σύμφωνα με την TEPCO, την εταιρεία που από το 2011 και μετά αγωνίζεται να κρατήσει τα επίπεδα ραδιενέργειας εντός των ορίων αλλά μάλλον χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Τα επίπεδα της ραδιενέργειας γύρω από το Νο 1 σταθμό της Φουκουσίμα έχουν αυξηθεί σε 8 millisieverts ανά έτος, ξεπερνώντας το θεσμοθετημένο όριο του 1 milliseviert ανά έτος σύμφωνα με τη σελίδα Asahi Shimbunπου που επικαλείται την Tokyo Electric Power Company (TEPCO) .
Η Πυρηνική Ρυθμιστική Αρχή είχε συνάντηση την Παρασκευή με στόχο τον περιορισμό της αύξησης των επιπέδων της ακτινοβολίας στα νότια της μονάδας, η οποία έχει εδώ και καιρό μια προβληματική περιοχή.
Η TEPCO ανακοίνωσε πως ο πρωταρχικός λόγος πίσω από την απότομη αύξηση της ακτινοβολίας στο εργοστάσιο ήταν οι ακτίνες Χ που προέρχονται από τις δεξαμενές αποθήκευσης ραδιενεργού ύδατος στις οποίες έχει σημειωθεί διαρροή.
Το νερό στις δεξαμενές περιέχει ίχνη ραδιενεργού στροντίου. Μαζί με άλλες ουσίες που αντιδρούν με τα υλικά που αποτελείται η δεξαμενή παράγει ακτίνες Χ.
Το στρόντιο - 90 είναι ένα ραδιενεργό ισότοπο του στροντίου που παράγεται από πυρηνική σχάση με ένα χρόνο ημιζωής 28,8 χρόνια.

* με πληροφορίες από την RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail