Ρωσικά χαμόγελα για τη δοκιμή των S-300

Στην επιτυχή δοκιμή εκτόξευσης από τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις του ρωσικού αντιαεροπορικού S-300 κάνει αναφορά το RIA NOVOSTI καθώς ήταν η πρώτη μετά από 14 χρόνια αγοράς του συστήματος. 


Η Ελλάδα είναι το μόνο μέλος του ΝΑΤΟ που έχει στην υπηρεσία της αεράμυνας το σύστημα S-300. Το αντιαεροπορικό αρχικά αγόρασε η Κύπρος στα μέσα της δεκαετίας του 1990, και αργότερα μεταφέρθηκε στο ελληνικό νησί της Κρήτης μετά από αντιρρήσεις της Τουρκίας και τη γνωστή αναιμική στάση της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη..

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης White Eagle 2013 και χαρακτηρίστηκε ως "επιτυχία" όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο που σημειώνει με νόημα τη δήλωση του έλληνα ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου:

«Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά αυτή η επιτυχημένη
εκτόξευση του S-300 είναι ένα μήνυμα ειρήνης και σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο».

Απόδοση για τη Freepen: Αγγελική Παρασίδου / RN
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail