Νέα στοιχεία. Με...αντιαεροπορικά καθάρισε τους συμβούλους του θείου ο παράφρων της Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν

Της Αγγελικής Παρασίδου *

Συγκλονιστικές οι νέες λεπτομέρειες που έχουν αποκαλυφθεί για την εκτέλεση του Jang Song - Τhaek, θείου του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι New York Times αναφέρουν ότι ο θάνατος του Jang ήταν το τελικό αποτέλεσμα μιας βάναυσης μάχης ανάμεσα σε ένοπλους υποστηρικτές του και δυνάμεις του καθεστώτος που ήθελαν το έλεγχο της περιοχής που ανήκε στον πρώτο.Όπως οι Times ισχυρίζονται, οι δυνάμεις Κιμ διατάχθηκαν να πάρουν πίσω τον έλεγχο σημαντικών περιοχών αλιείας που προηγουμένως είχαν κατασχεθεί από το Jang. Όμως ο Jang δήλωσε ότι δε θα το εγκαταλείψει χωρίς αμαχητί. Η μάχη έληξε με το θάνατο πολλών στρατιωτών του Κιμ πράγμα που έκανε έξαλλο τον τελευταίο διατάζοντας να εκτελεστούν κορυφαίοι σύμβουλοι του Jang.Σύμφωνα με τους Times, οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν...με αντιαεροπορικά πολυβόλα και όχι απλά όπλα.Η Yomiuri Shimbun, μια ιαπωνική εφημερίδα, ανέφερε ότι ο Κιμ ήταν "πολύ μεθυσμένος" όταν διέταξε το θάνατο των ανδρών του Jang.Νωρίτερα αυτό το μήνα ο Jang εκτελέστηκε με την κατηγορία ότι διαπράττει προδοσία. Ο θάνατος του Jang ήρθε ως ένα σοκ για πολλούς που πίστευαν ότι ήταν στενός σύμβουλος του Kim. Ο Jang είχε κατηγορηθεί για διαφθορά και κατάχρηση ουσιών και μεταξύ άλλων για  εγκλήματα που δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτούν τα δυτικά ΜΜΕ.

* απόδοση για τη freepen.gr από τη huffington post
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail