Εσείς απόψε θα γιορτάσατε; Κι αν ναι, τι ακριβώς;

Λίγες ώρες απέμειναν για να φύγει μια ακόμη μαύρη χρονιά από πάνω μας. Τα παλιά χρόνια συνήθιζε ο κόσμος να γιορτάζει αυτό το γεγονός διότι οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε πολλές φορές ήταν παροδικές.


του Στρατή Μαζίδη

Είχε βάσιμες ελπίδες να προσδοκά κάτι ή να περιμένει μια βελτίωση.

Εμείς σήμερα τι μπορούμε να προσδοκάμε πέρα από ανάσταση νεκρών; Μάλλον τίποτε. Γνωρίζουμε από πριν ότι η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ χειρότερη. Μη ξεγελιέστε από τις χαζομάρες του πιτσά της Αστόρια.

Μια σειρά φόρων έρχονται να μας αποτελειώσουν. Φόρων σε θεωρητικά εισοδήματα.

Δουλειές δεν υπάρχουν. Κι αν υπάρχουν, πολύ αμφιβάλλω ως προς το σωστό τονισμό. Δουλειές ή δουλείες;

Όχι σαμπάνια που μπορεί να ξέμεινε σε κάποιο ράφι, αλλά ούτε κουνημένη γκαζόζα δεν αξίζει να ανοίξει κανείς.

Αν υπήρχε η δυνατότητα θα παραφράζαμε το γνωστό τραγούδι που ζητά από τον παλιό χρόνο να φύγει γιατί έρχεται ο νέος με τα δώρα. Μάλλον θα ζητούσαμε να γυρίσουμε προς τα πίσω.

Το 2013 φεύγει. Στη χώρα μας δεν έγινε απολύτως τίποτε. Ούτε ένα βήμα προς τα μπρος αλλά πολλά προς τα πίσω από τους ανίκανους κυβερνήτες.

Το 2014 έρχεται και θα είναι πολύ χειρότερο. Εκτός εάν γίνει η ΑΝΑΤΡΟΠΗ όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά όλης της σαπίλας. Μπορεί όμως ο ελληνικός λαός; Ας κλείσουμε με αυτή την ευχή. Να μπορέσει!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail