Αναπλήρωση «κενών»

Του Μιχάλη Τζανάκη

Για όσους ανησυχούν για την «ποιότητα» της δημοκρατίας μας η κάθε μέρα που περνά τους διαψεύδει, αφού ο «σπόρος» της δημοκρατίας έχει «ριζώσει» τόσο, ώστε να καρπίζει καθημερινά.
Τι κι αν πλήττεται από την απώλεια του γιου του Σιούφα; Αναπληρώνεται την ίδια στιγμή με το γιο του Αναγνωστόπουλου!!! Βρε οι μπαμπάδες, οι παππούδες, οι νονοί κι οι θείοι να ναι καλά και κανείς «καλός» δε χάνεται!

Εμείς άλλωστε οι Κρητικοί δεν τα «παρεξηγούμε» αυτά, γιατί ο «οικογενειακός» θεσμός καλά κρατεί και πάντα επιβραβεύεται το καλό τ’ «όνομα», αρκεί να είναι συγκεκριμένο!!!

Την ίδια ώρα που ξεφυσούσα με ανακούφιση από την κάλυψη του κενού «Σιούφα» με τον αντικαταστάτη «Αναγνωστόπουλο», γιατί θα ήταν τραγικό να λειτουργήσει ο «ναός της δημοκρατίας με 299 αντί με 300!!!), προέκυψε στη γειτονιά μου, συγκεκριμένα στο σχολείο του παιδιού μου άλλο-μικρότερο βέβαια-… «κενό». Ένα κενό δασκάλου, άφησε είκοσι παιδιά χωρίς δάσκαλο και Δεκέμβρη μήνα, εν όψει «πρωτογενούς πλεονάσματος» δεν είναι ώρα για «έξοδα». Η λύση του «κενού», λοιπόν δόθηκε, κατόπιν «αποφασιστικής» παρέμβασης της Πρωτοβάθμιας (αν και άνευ χαρτοφυλακίου) Διεύθυνσης. Να καλυφθεί πάραυτα το «κενό» εσωτερικώς, ήτοι τα τρία τμήματα έσονται εις δύο και τσουπ γλιτώσαμε και το «εξακοσάρι» της δασκαλίτσας!!!

Νομίζω ότι αυτός ο κακεντρεχής που θα ισχυριστεί ότι το κενό του δασκάλου είναι μεγαλύτερο απ’ το κενό του Σιούφα είναι και λαϊκιστής και κινδυνολόγος και υπονομευτής του πολιτεύματος!!!
Τώρα πάλι κάποιος θα διερωτηθεί: η δασκαλίτσα θα «τσιμπά» το 600άρι και θα κάνει και σουηδική γυμναστική, ενώ ο γιος του Αναγνωστόπουλου που κάλυψε το «κενό» του Σιούφα θα «τσιμπά» το 8.000άρι με τις φόρο-ελαφρύνσεις και τις ατέλειες, άρα αν καλυπτόταν το κενό του «δασκάλου» κι όχι το κενό του «γιου του τάδε» θα ήταν πιο συμφέρον για το επιδιωκόμενο πρωτογενές πλεόνασμα!!! Βέβαια τώρα είναι πιο «θωρακισμένη» η «δημοκρατία» μας, αφού από ένα δασκαλάκο ή μια δασκαλίτσα ή από είκοσι παιδάκια δεν κινδυνεύει ο «θεσμός», ενώ φανταστείτε τα δεινά του γένους, αν παρ’ ελπίδα το «κενό» του Σιούφα δεν καλυπτόταν απ’ τον «αναπληρωτή- Αναγνωστόπουλο».

Αφήστε δε που σύμφωνα με την «έγκυρη» εφημερίδα του μνημονίου και παρά τις ευλογημένες απολύσεις των καθηγητών το καλοκαίρι ήδη «περισσεύουν» 13.000 εκπαιδευτικοί!!!
Υγ. Aλήθεια γιατί –ω άθλιοι τσαρλατάνοι- δεν εφαρμόζετε την αλληλοδιδακτική μέθοδο στα σχολεία; Θα μπορούσατε από 300 βουλευτές να τους πάτε 500 και να μπουν στο «ναό» κι άλλοι «γιοι»!!!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail