Καταρρέει η κυβέρνηση Ερντογάν. Παραιτήθηκαν δύο κορυφαίοι υπουργοί

Του Στρατή Μαζίδη

Καταρρέει η κυβέρνηση Ερντογάν καθώς παραιτήθηκαν τόσο ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας Zafer Çağlayan όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Muammer Güler, των οποίων οι γιοι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της διαφθοράς.
Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες αργότερα από την επιστροφή του Çağlayan από το ταξίδι στο Πακιστάν, όπου συνόδευσε τον πρωθυπουργό Recep Tayyip Erdoğan .
"Είναι σαφές ότι η επιχείρηση που ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου είναι ένα βρώμικο παιχνίδι εναντίον της κυβέρνησής μας, του κόμματος και της χώρα», δήλωσε ο Çağlayan σε γραπτή ανακοίνωση . "Παραιτήθηκα του αξιώματός μου ώστε να έρθουν στο φως τα αληθινά γεγονότα ύστερα από την εμπλοκή του γιου μου και των στενών μου συνεργατών."
«Εγώ υπέβαλα την παραίτησή μου προφορικά στον πρωθυπουργό στις 17 Δεκεμεβρίου [η ημερομηνία που συνελήφθη ο γιος του στην επιχείρηση της διαφθοράς] . Σήμερα την παρουσίασα γραπτώς", δήλωσε ο
Muammer Güler.

Τα σκάνδαλα των τελευταίων ημερών παρουσιάζουν και την έντονη διαμάχη μεταξύ του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ( ΑΚΡ) και του Ισλαμικού Κόμματος, των οποίων οι οπαδοί κατέχουν θέσεις κλειδιά στην αστυνομία, το δικαστικό σώμα και τις μυστικές υπηρεσίες.
 
Είκοσι τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για τις υποθέσεις διαφθοράς που έπληξαν την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα , συμπεριλαμβανομένων των γιων των υπουργών
Muammer Güler και Zafer  Çağlayan.
 
Σε απάντηση, έχουν απολυθεί ή μετακινούνται περίπου 70 αστυνομικοί, ακόμα κι ο ισχυρός επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης της Κωνσταντινούπολης.


* απόδοση για τη Freepen.gr από τη Hurriyet
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail