Πάμε λοιπόν για κατάρρευση των τραπεζών

Πραγματικό ρεσιτάλ παράνοιας δίνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια με τη φορολογική τρέλα που το έχει κατακτήσει.



του Στρατή Μαζίδη

Αν υπάρχει δαίμονας της φορολογίας, τότε σίγουρα χρειάζονται εξορκισμό. Από το πλήθος των φόρων, τις προκαταβολές της επόμενης χρονιάς, τα τέλη επιτηδεύματος γιατί εργάζεσαι και τα χαράτσια, φθάσαμε τώρα στο μέτρο των προληπτικών κατασχέσεων.

Δηλαδή θα εξαρτώμαστε όλοι από τον "κυρ-έφορα". Κι ο έφορος με ποια κριτήρια θα αποφασίζει ποιος είναι φερέγγυος και ποιος όχι; Θα μαδάει τη μαργαρίτα;

Και από την άλλη, ποιος θα πάει να βρει τον έφορα; Οι μισές εφορίες έχουν κλείσει κι ετοιμάζονται να κλείσουν κι άλλες συγχωνευόμενες σε μια. Μόνο στο Πικέρμι, στην πρώην "Γραμμή" εικάζεται ότι θα δημιουργηθεί υπερεφορία που θα ανήκουν εκεί από το Χολαργό ως την Ανδρο. Αντε βρες τώρα εσύ τον έφορο.

Άρα;

Ότι έχει απομείνει σε τραπεζικές καταθέσεις, σιγά σιγά θα αποσυρθεί. Οι όποιοι μικροκαταθέτες με τα λίγα χιλιάρικα τα οποία φυλάττουν ως κόρη οφθαλμού για ώρα ανάγκης, θα τα σηκώσουν και θα φύγουν. Περισσότερο κινδυνεύουν εκεί τα χρήματα παρά τσιμεντωμένα στα περιβόλια, θάμμενα στην 3η βελανιδιά στο δάσος κτλ.

Πρέπει πραγματικά να είσαι αρκετά ανόητοι για να νομοθετούν ένα τέτοιο μέτρο. Και δεν είναι. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και γιατί το κάνουν. Ας όψονται όσοι τους πίστεψαν... όλους τους!


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail