Πούτιν: τα UAV δεν είναι παιχνίδια

«Τα UAV (μη επανδρωμένα αεροπλάνα) δεν είναι παιχνίδια" δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια συγκέντρωση για την αεράμυνα στο Σότσι επιμένοντας ότι η Ρωσία δε θα χρησιμοποιήσει τα UAV όσο άλλες χώρες.


«Η χρήση των UAV επεκτείνεται παγκοσμίως αλλά εμείς δεν πρόκειται να τα λειτουργήσουμε όπως άλλες χώρες. Δεν είναι ένα βιντεοπαιχνίδι. Ωστόσο, είναι απολύτως σαφές ότι τα μη επανδρωμένα συστήματα έχουν μεγάλο μέλλον", δήλωσε ο Πούτιν ανοίγοντας μια συνάντηση για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας σε θέματα αεράμυνας στην διοργανώτρια πόλη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 .Ο πρόεδρος είπε ότι για να εκπληρώσει τις παραγγελίες αεράμυνας για το 2013, 86 αεροσκάφη και ελικόπτερα 100 θα προστεθούν, ενώ την επόμενη χρονιά άλλα 120 αεροσκάφη και 90 ελικόπτερα θα τεθούν σε λειτουργία. Συνολικά έως το 2020 η αεροπορία θα πρέπει να λάβει 1.600 νέες μονάδες.
 

Φυσικά η αεράμυνας δεν ήταν το μόνο θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πούτιν στο Σότσι καθώς η πόλη ετοιμάζεται να βάλει τις τελευταίες πινελιές για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στις αρχές του επόμενου έτους.Ο πρόεδρος επισκέφθηκε τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, για να διαπιστώσει σε ποιο βαθμό έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες δηλώνοντας ότι το Σότσι είναι έτοιμο να υποδεχθεί τον κόσμο και τους αθλητές.

Απόδοση για τη Freepen από το Russia Today: Στρατής Μαζίδης
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail