Εσείς κε Τζαμτζή τουλάχιστον χέζ*τε για να το κάνετε παξιμάδι. Εμείς ούτε αυτό δεν μπορούμε πλέον

Η φράση "έκανα το σκατό μου παξιμάδι" είχε βγει για να υπογραμμίσει έστω και λίγο με αυτό το ακραίο λεκτικό σχήμα, τις θυσίες που έκανε όποιος τη χρησιμοποιούσε για να επιτύχει κάτι.


του Στρατή Μαζίδη

Σε μια χώρα όμως όπου όλα έχασαν την αξία τους, ομόλογα, ακίνητα, εργασία, θα γλύτωναν οι λαϊκές ρήσεις;

Υπάρχουν λοιπόν εθνοπατέρες κατά τον κο Τζαμτζή που κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να ζήσουν. Παρά το "ατελώς" που απολαμβάνουν σε μια σειρά υπηρεσιών ή το 70% αφορολόγητο ο κος Τζαμτζής - να τον χαίρεται η ΝΔ - προσπαθεί να μας πείσει ότι ο μισθός των μερικών χιλιάδων ευρώ δεν είναι αρκετός και πως πολλοί συναδερφοί του ούτε λίγο ούτε πολύ, βιώνουν ένα δράμα.

Πόσο προκλητικό ακούγεται αυτό όταν ο απλός λαός ούτε να χέσει πια δεν μπορεί από την ασιτία, ώστε να κάνει παξιμάδια.

Απόψεις όπως αυτές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Φανερώνουν το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στους υποτιθέμενους εκπροσώπους του λαού και τον ίδιο το λαό.

Οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και πραγματικότητας. Δεν έχουν καμία επαφή με την κοινωνία αλλά δεν αισθάνονται παράλληλα καθόλου φόβο όταν εκστομίζουν τέτοιες προκλητικές φράσεις.

Και κάτι τέτοιοι αποφασίζουν για την πατρίδα... Χέσε μέσα!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail