Μόσχα: Εκτόξευση τομάτων εναντίον του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας

Μια ρωσική ομάδα από την αντιπολίτευση αναφέρει ότι οι ακτιβιστές της έχουν ρίξει τις ντομάτες στο ολλανδικό βασιλιάς Willem-Alexander και τη σύζυγό του, βασίλισσα Maxima, καθώς έφτασαν για μια συναυλία στη Μόσχα.

Ο Eduard Limonov, ο ηγέτης του απαγορευμένου Εθνικού Μπολσεβίκικου κόμματος, δήλωσε ότι δύο ακτιβιστές του κόμματος πέταξαν ντομάτες στο Royals το Σάββατο ενώ η κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι τομάτες έχασαν...το στόχο τους.

Ο Limonov δήλωσε την Κυριακή πως η δράση αυτή είχε ως στόχο να προσελκύσει την προσοχή του κοινού σε αυτό που αποκάλεσε την αποτυχία της Ολλανδίας, να διερευνήσει σωστά το θάνατο του μέλους της ομάδας, Oleksandr Dolmatov, ο οποίος αυτοκτόνησε τον Ιανουάριο σε ένα ολλανδικό κέντρο απέλασης.

Η βασιλική επίσκεψη είχε ως στόχο να γιορτάσει ιστορικούς δεσμούς των δύο λαών, αλλά ήρθε εν μέσω εντάσεων που προκαλούνται από την κατάσχεση της Ρωσίας στο υπό ολλανδική σημαία πλοίο της Greenpeace και άλλες διαφορές.


Στρατής Μαζίδης

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail