Το πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και η Κύπρος ανοίγουν την πόρτα στο Bitcoin!

Του Στρατή Μαζίδη*

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC), ένα από τα σημαντικότερα αλλόφωνα πανεπιστήμια στη Μεσόγειο, θα γίνει το πρώτο στον κόσμο που αποδέχεται bitcoins για την πληρωμή διδάκτρων. Επίσης το πανεπιστήμιο θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα Master με αντικείμενο το ψηφιακό νόμισμα.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο όσοι επιθυμούν να πληρώσουν τα δίδακτρα με bitcoins, θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μια online υπηρεσία ή πληρώνοντας απευθείας στο γραφείο οικονομικών του πανεπιστημίου.« Η πρόθεση της πρωτοβουλίας αυτής είναι να διευκολυνθούν οι φοιτητές που έχουν πρόβλημα στην πραγματοποίηση εμβασμάτων αλλά και να δημιουργήσουμε τη δική μας βάση γνώσεων στον τομέα αυτό, όχι να κερδοσκοπήσουμε " σχολίασε εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου.Μετά τη συνεχή ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει αρχίσει το πρώτο πρόγραμμα Master για το ψηφιακό νόμισμα.
"Ενώ το ψηφιακή νόμισμα είναι μια σχετικά νέα έννοια , το νόμισμα είναι μία από τα αρχαιότερες ανθρώπινες εφευρέσεις. Στόχος του Master είναι η διερεύνιση της πιθανής εξέλιξης του ψηφιακού νομίσματος αλλά και να παρασχεθούν ιδέες στους φοιτητές που μπορεί να τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία», δήλωσε ο Δρ Ανδρέας Πολεμιτης, ανώτερος αντιπρόεδρος και πρύτανης.Το πρόγραμμα του νέου Μάστερ θα διδάσκεται στα αγγλικά και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν και φοιτητές δια αλληλογραφίας.Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει ήδη προτείνει  ένα πλαίσιο πολιτικής για την οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου το οποίο περιλαμβάνει και την αξιοποίηση του bitcoin.

Ο Χρήστος Βλάχος, εκτελεστικός οικονομικός διευθυντής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εξηγεί σχετικά με την ψηφιακή εισαγωγή νομίσματος:

 
« Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι το ψηφιακή νόμισμα είναι μια αναπόφευκτη τεχνική εξέλιξη που θα οδηγήσει σε σημαντικές καινοτομίες στο online εμπόριο, τα χρηματοοικονομικά συστήματα, τις διεθνείς πληρωμές και εμβάσματα, και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Το ψηφιακό νόμισμα θα δημιουργήσει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες και θα χρησιμεύσει ως μηχανισμός για τη διάδοση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε περιοχές όπου ο τραπεζικός κλάδος δεν έχει αναπτυχθεί. Υπό αυτό το πρίσμα θεωρούμε ότι πρέπει να εντάξουμε το ψηφιακό νόμισμα ως μέθοδο πληρωμής σε όλα τα θεσμικά μας όργανα σε όλες τις πόλεις και τις χώρες των δραστηριοτήτων μας».


Την ώρα που εμείς ακόμη σκεπτόμαστε πως θα αλλάξουμε το κράτος και βυθιζόμαστε στην ύφεση, η Κύπρος για άλλη μια φορά καινοτομεί!

* για τη Freepen.gr με πληροφορίες από το RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail