Σε τάισαν Χρυσή Αυγή σήμερα;

Σαράντα πέντε ολόκληρα λεπτά χθες η Χρυσή Αυγή στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών. Ο Κασιδιάρης, ο Γερμενής, ο Μιχαλολιάκος, οι διώξεις...


του Στρατή Μαζίδη

Πάντως δεν μπορώ να πω, καλύτερο καθημερινό σίριαλ αυτής της διάρκειας και με μηδενικό σχεδόν κόστος παραγωγής οι καναλάρχες δε θα μπορούσαν να φανταστούν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα.

Το θέμα είναι τι γίνεται με εμάς. Το κοινό. Προσωπικά έχω πάψει να βλέπω τα δελτία των 20:00. Χθες το βράδυ που μίλησα με ένα φίλο στο τηλέφωνο, μου είπε "Άσε! 45 λεπτά θέμα η Χρυσή Αυγή".

Τον ρωτάω "Για τα μέτρα που προτείνει η Κομισιόν άκουσες;". "Όχι ρε! Ποια μέτρα; Μίλησε η Κομισιόν;".

"Για την τουρκική κορβέτα που έφτασε μέχρι την Κέα και την Κάρυστο;". "Καλά ρε" μου λέει "πότε έγιναν όλα αυτά;".

Σήμερα το πρωί που έτυχε να ξαναμιλήσουμε του είπα "καλημέρα, σε τάισαν Χρυσή Αυγή σήμερα;".

Κι αυτό είναι και μια απόδειξη πως δεν τους ενδιαφέρει η δημοκρατία κι ο κίνδυνος του φασισμού (εδώ γελάνε, λες και δε ζούμε σε ένα αν όχι φασιστικό, τουλάχιστον απολυταρχικό καθεστώς) διότι προβάλλοντας και πιπιλίζοντας το ίδιο θέμα κάθε μέρα επί πόση ώρα, αυτό που επιτυγχάνεται είναι η συνήθεια του κόσμου σε αυτά τα φαινόμενα και τις εικόνες σε τέτοιο βαθμό ώστε σύντομα να μην επηρρεάζουν καθόλου την κοινή γνώμη.

Σε τάισαν λοιπόν Χρυσή Αυγή σήμερα;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail