Μαγγελάνος και "μόρφωμα"


sea

Του Μιχάλη Τζανάκη

Ας φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας, τις σχετικές με τις γεωγραφικές ανακαλύψεις:

Ο Πορτογάλος Βαρθολομαίος Ντιάζ (1450-1500) ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο, προσπαθώντας να περιπλεύσει την Αφρική


Ο Χριστόφορος Κολόμβος (1451-1506) γεννημένος στη Γένοβα, χρηματοδοτήθηκε από τον βασιλιά της Ισπανίας και επάνδρωσε τρία πλοία. Μ΄ αυτά διέσχισε τον Ατλαντικό, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα έφθανε στην Ινδία, περιπλέοντας τη Γη. Έτσι έφθασε στις ακτές της ηπείρου, που σήμερα ονομάζουμε Αμερική, το 1492.

Ο Πορτογάλος Βάσκο ντα Γκάμα (1469-1524) ήταν αυτός στον οποίο ανατέθηκε από τον βασιλιά της Πορτογαλίας η αποστολή να ολοκληρώσει τον περίπλου της Αφρικής, που ξεκίνησε από τον Βαρθολομαίο Ντιάζ.

Ο Πορτογάλος Φερδινάνδος Μαγγελάνος (1480-1521) τέθηκε επικεφαλής ισπανικής αποστολής πέντε πλοίων με σκοπό να πραγματοποιήσει τον περίπλου της γης.

Για να μη νομίζει κανείς ότι σ’ αυτούς τους θαλασσοπόρους-εξευρευνητές εξαντλείται η ιστορία των ανακαλύψεων, κάνετε λάθος. Η σύγχρονη Ελλάδα έχει να επιδείξει , εξίσου σημαντικούς, αν όχι σημαντικότερους εξερευνητές, που ανακάλυψαν πολύ πιο δυσπρόσιτους χώρους απ’ ότι οι προαναφερθέντες Ιταλοπορτογάλοι. Εμείς λοιπόν έχουμε τους θρυλικούς ερευνητές Δένδια, Πρετεντέρη, «έθνος», «νέα» και λοιπές δημοκρατικές πολιτικές και δημοσιογραφικές δυνάμεις που αίφνης –απίστευτο και στο άκουσμα του ακόμα- ανακάλυψαν πόσο αντιδημοκρατικοί και φασίστες είναι η «χρυσή αυγή».

Φαντάζομαι ότι έχετε πέσει απ’ τα σύννεφα, αφού πραγματικά η ανακάλυψη αυτή υπερκερνά κάθε ταξίδι του Κολόμβου και κάθε περίπλου του Μαγγελάνου. Η είδηση έπεσε σα «βόμβα» στο πανελλήνιο: «οι χρυσαυγίτες βουλευτές είναι- λέει -τραμπούκοι και δεν ανήκουν στο συνταγματικό τόξο». Πραγματικά συγκλονιστικό το γεγονός και ο «δημοκρατικός» τύπος έδειξε τα «αντανακλαστικά» του, αφού δημοσιοποιεί χιλιάδες συνομιλίες και χιλιάδες δικογραφίες, που ανακάλυψε σε μερικά δευτερόλεπτα- όχι σαν τον Κολόμβο που έκανε χρόνια μέχρι ν’ ανακαλύψει την Αμερική. Ο ίδιος «δημοκρατικός» τύπος, όταν κραύγαζαν κάποιοι για το «αβγό του φιδιού», παρουσίαζαν τους χρυσαυγίτες σαν «προσκοπάκια».

Εν κατακλείδι,Έλληνες, μπορείτε να υπερηφανεύεστε. Αμερική ανακάλυψαν αυτοί με τις καραβέλες; Ναζιστικό μόρφωμα ανακαλύψαμε εμείς τα «τσακάλια». Όλοι οι πολίτες έπεσαν απ’ τα σύννεφα στο άκουσμα της είδησης. Άπαντες δηλώνουμε συγκλονισμένοι και περήφανοι που «αποκαλύφτηκε» η εγκληματική οργάνωση της «χρυσής αυγής». Θα νιώσουμε εξίσου περήφανοι αν εξαρθρωθούν και τιμωρηθούν όλοι όσοι εγκληματούν εις βάρος του δύσμοιρου λαού.

Υγ. να σημειωθεί ότι οι ανακαλύψεις των ιταλοπορτογάλων χρηματοδοτήθηκαν απ’ τους βασιλιάδες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail