Όσο ασχολείστε με τον Παστίτσιο, τόσο περισσότερο θα σερβίρεται και θα τρώγεται

paisios

Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε και φέτος όσον αφορά τη γνωστή ιστορία με τη σελίδα του facebook που λοιδωρεί το γέροντα Παΐσιο και το κατά τ'αλλα σεβαστό newsbomb να επιδίδεται σε μια βέντετα η οποία φέρνει τα ακριβώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

του Στρατή Μαζίδη

stratisΗ ίδια ιστορία είχε επαναληφθεί πέρυσι το φθινόπωρο. Η τότε σελίδα του περιπαίζοντος το γέροντα είχε περί τις 8000 μέλη. Ο νεαρός συνελήφθη, η σελίδα έπεσε και τελικά επανέκαμψε δριμύτερη με σχεδόν 12000 μέλη.

Με το λάθος χειρισμό του newsbomb και τις κινήσεις εντυπωσιασμού της Χρυσής Αυγής η "πρόκληση" έγινε μεγαλύτερη διότι πολύ απλά ότι διώκεται, έλκει και ειδικά σε μια κοινωνία με πολύ χαλαρά ήθη και αξιές.

Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κάποιους να υβρίζουν και να εμπαίζουν το Θεό, πολλώ δε μάλλον όσους αφιερώθηκαν σε Αυτόν όταν ο ίδιος το επιτρέπει. "Όστις θέλει" είπε ο Χριστός. Κανένα δεν υποχρέωσε με το στανιό. Άλλωστε δεν είπε στους μαθητές Του πως αν εδίωξαν τον Κύριο θα καταδιώξουν και τους δούλους Του;

Από την άλλη σαφέστατα έχουμε το δικαίωμα όσοι προσβαλλόμαστε από αυτό να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία και την παράκλησή μας προς τον άνθρωπο αυτό να μην εμπαίζει τα θρησκευτικά μας πιστεύω. Όσων τουλάχιστον λέμε και κάνουμε πως πιστεύουμε. Όπως σαφέστατα αναρωτιέμαι και εγώ γιατί με 2.000.000 μουσουλμάνους στην Ελλάδα, δεν καταπιάνεται και λίγο με τον προφήτη τους.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοια φαινόμενα θυμίζουν τη Λερναία Υδρα. Ένα κεφάλι κόβεις και πετάγονται εκατό. Σε όποιον δεν αρέσει κάτι, όχι μόνο η συγκεκριμένη σελίδα που είναι μια από τις πολλές χιλιάδες του facebook αλλά οτιδήποτε, δεν είναι υποχρεωμένος να το δει ή να το διαβάσει. Άλλωστε εκεί έξω συμβαίνουν πολύ χειρότερα που προσβάλλουν το Θεό στον υπερθετικό βαθμό.

Όσο για το συγκεκριμένο άτομο δύο ρήσεις μου έρχονται στο μυαλό. "Ο Θεός ου μυκτηρίζεται" και "φοβερόν το εμπέσειν εις χείρας Θεού ζώντος".
Νεότερη Παλαιότερη
* * * Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς προηγούμενη γραπτή άδειας της σελίδας
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail