Των άπειρων αυτογκόλ το ανάγνωσμα, και η αναπόφευκτη απώλεια εμπιστοσύνης…

sweetlouise / pixabay
Είναι εντυπωσιακό πως η αδιαμφισβήτητη επιστήμη όχι απλά κατέληξε να αυτο-αμφισβητείται αλλά οδηγήθηκε ακόμη και στη γελοιοποίηση, με ευθύνη επιστημόνων και πολιτικών. 

Κωνσταντίνος Φαρσαλινός

Το τείχος ανοσίας που θα επιτυγχάναμε με 60-70% εμβολιασμό και που θα μας οδηγούσε στην επιστροφή της κανονικότητας (28 Δεκεμβρίου 2020, κ. Γώγος, κ. Παγώνη, κ. Σύψας: https://tinyurl.com/2acfrj8p), με την Ελευθερία να έχει ημερομηνία σύμφωνα με τη συνέντευξη αυτοπροβολής του κ. Θεμιστοκλέους (10 Μαϊου 2021: https://tinyurl.com/2bfapzj2), πήγαμε στο 80% εμβολιασμό για να πετύχουμε τείχος ανοσίας (28 Ιουνίου 2021, κ. Θεοδωρίδου: https://tinyurl.com/5axzs5np), που στη συνέχεια έγινε 95% εμβολιασμός για τείχος ανοσίας (κ. Παυλάκης – ή σύμφωνα με το ψευδώνυμο που ακούω να του αποδίδεται, Dr Lockdown Forever, 6 Σεπτεμβρίου 2021, https://tinyurl.com/23wdrhvu), και τελικά θα έφτανε το 80% για τείχος ανοσίας μέχρι τέλος του 2021 (28 Νοεμβρίου 2021, μόλις 1 μήνα πριν, ο ειδικός για το θέμα καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ κ. Σαρηγιάννης: https://tinyurl.com/2p9yvh38). 

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σαρηγιάννης είχε αναφέρει πως η κορύφωση του κύματος είχε επιτευχθεί 2 ημέρες πριν. Τότε, στις 26 Νοεμβρίου, είχαμε 6602 κρούσματα. Σήμερα, 31 Δεκεμβρίου 2021, είχαμε 40.560 κρούσματα. Για τα τέλη Οκτωβρίου είχε προβλέψει βέβαια 18.000 κρούσματα ημερησίως (συνέντευξη στις 11 Ιουλίου: https://tinyurl.com/24ptmeuw), ενώ ο υψηλότερος αριθμός που φτάσαμε ήταν 4670 κρούσματα (30 Οκτωβρίου). 

Αυτές οι πρόσφατες “επιτυχίες” στις προβλέψεις είναι αντίστοιχες μιας άλλης “μεγαλειώδους” πρόβλεψης που είχε κάνει στις 18 Οκτωβρίου 2020, για τον αριθμό κρουσμάτων και θανάτων μέχρι τις 31/12/2020.

Πρόβλεψη (ΜΟΝΟ με χρήση μάσκας παντού και ΧΩΡΙΣ lockdown): 45.826 κρούσματα - 836 COVID θάνατοι στις 31/12/2020.
Πραγματικότητα, 31/12/2020 (με χρήση μάσκας παντού ΚΑΙ με πανελλαδικό lockdown): 137.918 κρούσματα - 4788 θάνατοι.

Οι πλήρεις λεπτομέρειες της ιστορικής αυτής πρόβλεψης βρίσκονται εδώ: https://tinyurl.com/2p8kybay
Τα αυτογκόλ της πολιτικής και επιστημονικής ηγεσίας είναι πλέον καθημερινότητα, χωρίς υπερβολή. Η αδιαμφισβήτητη επιστήμη έχει αλλάξει κατά 180 μοίρες σε σχέση με όσα “αδιαμφισβήτητα” προέβλεπε. Και ενώ υπάρχουν σοβαρά δεδομένα για τη διαφυγή της μετάλλαξης ΟΜΙΚΡΟΝ από τα εμβόλια, τουλάχιστον ως προς τη μόλυνση (η μελέτη εδώ: https://tinyurl.com/3zdj7nd8 – απόδειξη για τα ψεύδη περί τείχους ανοσίας, και ενώ οι υποψίες υπήρχαν από τις 18 Μαρτίου 2021 – Nature - https://tinyurl.com/ysybjb9a), είναι πρωτοφανές που επιστήμονες και δήθεν αριστεροί ιδεολόγοι συστήνουν τον υποχρεωτικό μαζικό εμβολιασμό (με τα υπάρχοντα εμβόλια) ακόμη και σε παιδιά. Ανεύθυνοι και επικίνδυνοι άνθρωποι, αλλά το πιο τρομακτικό είναι πως τους ακούν ακόμη και διεκδικητές της εξουσίας, που τους ανέθεσαν μάλιστα συμβουλευτικό ρόλο. Αυτά τα σταλινικού τύπου αφηγήματα και συνθήματα μπορεί λοιπόν να τα βρούμε όλοι μπροστά μας…

Μετά από όλα αυτά, είναι απορίας άξιο που κάποιοι αναρωτιούνται γιατί πολιτικοί και επιστήμονες βλέπουν την αξιοπιστία τους να καταβαραθρώνεται, και αντιμετωπίζουν την απαξία από αρκετούς πολίτες. Παρασύρονται μάλλον από την οριζόντια και καθολική αντικειμενική μονοφωνία των μέσων ενημέρωσης που τους φιλοξενούν, αποδεικνύοντας την παραδοσιακή Ελληνική κουλτούρα ευγένειας, χωρίς να εκφράζουν ούτε τις αυτονόητες απορίες για το τι εκτιμούσαν ότι θα συμβεί και τι συμβαίνει τελικά στην πραγματικότητα.

Με την ευκαιρία, να υπενθυμίσω την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει ο φίλος Πέτρος Αργυρίου στο ντοκιμαντέρ ΠΑΝΔΗΜΑΓΩΓΟΙ (τα επεισόδια εδώ: https://tinyurl.com/3f7sxu8a). Ένα ντοκιμαντέρ διαφωτιστικό για όσους αναζητούν την πραγματικότητα και θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους, αλλά εξευτελιστικό για όσους θέλουν να ξεχάσουμε αυτά που υποστήριζαν για να συνεχίσουν τις παρελάσεις τους ως ειδήμονες και διανοούμενοι που καθοδηγούν και προστατεύουν τους πολίτες. Αντιλαμβάνομαι την αμηχανία της ανικανότητας και της υποκριτικής προσέγγισης και επικοινωνίας, αλλά θα περίμενα ορισμένοι να διαθέτουν τη στοιχειώδη ευθιξία να αποχωρήσουν και να σκύψουν το κεφάλι μετά τα “επιτεύγματά” τους…

Ο καθένας μπορεί πάντα να πιστεύει αυτά που θέλει kai κρίνει. Αλλά αυτά που πιστεύει τον χαρακτηρίζουν, τόσο ως προς τη νοημοσύνη του όσο και ως προς την ικανότητα κριτικής σκέψης έναντι μιας οπαδικού τύπου υπακοής και υποταγής σε εκτιμήσεις, προβλέψεις και προστάγματα που δεν έχουν τελικά καμία επαφή με τη λογική, τη συνέπεια, τη συνέχεια, την αξιοπιστία και την πραγματικότητα.

Ίσως τελικά πολλοί άνθρωποι να μην θέλουν πραγματικά την αλήθεια. Απλά θέλουν τη συνεχή διαβεβαίωση ότι είναι αλήθεια αυτό που τους λένε, αυτό που πιστεύουν και αυτό που νομίζουν ότι συμβαίνει. Κι ας βλέπουν μπροστά τους την τραγική διάψευση του φανταστικού κόσμου στον οποίο επέλεξαν να ζουν.

Το 2022 αναμένεται να είναι το έτος ακραίας φτώχειας, και ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης. Απότοκα της “επιτυχημένης” διαχείρισης της πανδημίας, που οδήγησε στην “προστασία” μας.

Αλλά επειδή η φύση του ανθρώπου είναι να εκφράζεται με αισιοδοξία και ελπίδα, εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, υπομονή, ψυχραιμία και κριτική σκέψη. Να μην υποτιμούμε τη νοημοσύνη μας και, οπωσδήποτε, να διατηρήσουμε ακέραιη την αξιοπρέπεια και τη συνείδησή μας…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail