Νέος οδηγός: Πόσο καιρό πρέπει να μείνει το «Ν» στο αυτοκίνητο;

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, οι νέοι ενήλικοι οδηγοί πρέπει να κυκλοφορούν με ειδική σήμανση στο αυτοκίνητό τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει συγκεκριμένο τρόπο διάκρισης των νέων ενήλικων οδηγών, με σκοπό την καλύτερη και πιο ήπια αντιμετώπισή από τους πιο έμπειρους.

Για αυτό τον λόγο, όλοι οι νέοι οδηγοί με ηλικία 18 ετών και πάνω υποχρεούνται να τοποθετούν στο αυτοκίνητο που οδηγούν ειδικό σήμα αναγνώρισης για ένα χρόνο από την απόκτησης της άδειας.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, το ειδικό σήμα αναγνώρισης είναι το “N” και πρέπει να τοποθετείται στο πίσω παρμπρίζ του αυτοκίνητου για να το βλέπουν όλοι οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου που ακολουθούν.

Με αυτό τον τρόπο, ένας νέος οδηγός θα νοιώσει πιο άνετα πίσω από το τιμόνι, καθώς οι παλαιότεροι οδηγοί που τον ακολουθούν θα δείξουν μεγαλύτερη ανοχή και επιείκεια σε κάποιο μικρό λάθος του και δεν θα τον αγχώσουν σε μια πιο δύσκολη συνθήκη.

Σε περίπτωση όμως που ο νέος οδηγός δεν ακολουθεί πιστά το συγκεκριμένο άρθρο του Κ.Ο.Κ. και δεν έχει τοποθετήσει το “N” στο πίσω παρμπρίζ, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 20 ευρώ.

Από: carandmotor.gr

 

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail