Οργή στη Σερβία για τη χυδαία και ρατσιστική αντιμετώπιση του σπουδαίου Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία

Photo: D. Milovanović / AP Photo / Christophe Ena
Freepen.gr - Μόλις τελείωσα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Είπα στον Νόβακ μας ότι ολόκληρη η Σερβία είναι μαζί του και ότι οι αρχές μας λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να σταματήσουν την παρενόχληση του καλύτερου τενίστα στον κόσμο στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με όλους τους κανόνες του διεθνούς δημοσίου δικαίου, η Σερβία θα αγωνιστεί για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια - έγραψε ο πρόεδρος Βούτσιτς στον λογαριασμό στο Instagram «Future of Serbia».

Μετά από περισσότερες από έξι ώρες βασανιστηρίων στο τελωνείο, όπου κατασχέθηκε το τηλέφωνο του Τζόκοβιτς και του απαγορεύτηκε η επικοινωνία με μέλη της ομάδας του, όλα κορυφώθηκαν με την απόφαση να τεθεί ο Σέρβος σε κράτηση έκδοσης όπου θα περιμένει την απόφαση για την τύχη του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόκοβιτς έλαβε ιατρική απαλλαγή για το θέμα του εμβολιασμού για συμμετοχή στο Australian Open, αλλά μετά την προσγείωση στη Μελβούρνη, κρατήθηκε στο αεροδρόμιο για αρκετές ώρες, μετά την οποία του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα.

Το πρακτορείο Tanjug αναφέρει πως οι τοπικές αρχές της πολιτείας Βικτώρια δε θέλουν να του εκδώσουν βίζα επειδή δεν εμβολιάστηκε και δεν υπέβαλε «κατάλληλο αίτημα», αλλά οι ομοσπονδιακές αρχές απαιτούν να τηρηθεί η θέση για την εξαίρεση.

* πληροφορίες novosti.rs - tanjug

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail