Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο στα ανοικτά της ανατολικής ακτής

geralt / pixabay
Freepen.gr - Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της, σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους στη Σεούλ και την Ιαπωνία, αν και τα ακριβή πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν στην προφανή δοκιμή παραμένουν ασαφή.

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα βλήμα (μικρής εμβέλειας), το οποίο εικάζεται ότι είναι βαλλιστικός πύραυλος, από περιοχή της ενδοχώρας στην Ανατολική Θάλασσα σήμερα [5 Ιανουαρίου] γύρω στις 08:10 π.μ.», ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το koreaherald.com.

Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι ο στρατός διατηρεί «στάση ετοιμότητας για πρόσθετες εκτοξεύσεις» και θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση μαζί με τους συμμάχους του στις ΗΠΑ.

Η Ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε επίσης εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα νωρίς το πρωί της Τετάρτης, αν και έδωσε λίγες λεπτομέρειες, σύμφωνα με το Reuters.

Η αναφερόμενη δοκιμή όπλων έρχεται λίγες μόλις ημέρες αφότου ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν επανέλαβε τις δεσμεύσεις του να βελτιώσει τους δεσμούς με το γείτονά του στο βορρά, συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης για μια δήλωση ειρήνης που θα θέσει επίσημο τέλος στον πόλεμο της Κορέας, ο οποίος δε διευθετήθηκε ποτέ με μία συνθήκη ή ανακωχή. 

Η Πιονγκγιάνγκ, ωστόσο, πρόσφατα δήλωσε ότι θα επιδιώξει να ενισχύσει την άμυνά της «χωρίς καθυστέρηση», επισημαίνοντας τις περιφερειακές στρατιωτικές εντάσεις και τη διεθνή αστάθεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail