Στο Ισραήλ ακόμα δε γνωρίζουν τι όπλα έπληξαν τα ισραηλινά αεροπλάνα

Freepen.gr - Το περιστατικό, που έλαβε χώρα στις 24 Νοεμβρίου, σχεδόν αμέσως μετά την επίθεση των ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών στη Συρία, προκάλεσε σοβαρή σύγχυση στις IDF. Όπως αποδείχθηκε, τα συστήματα των μαχητικών της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας απενεργοποιήθηκαν εξ αποστάσεως. Δεν μιλάμε για τεχνική αστοχία, αφού μόνο αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από το κεντρικό τμήμα του Ισραήλ δέχθηκαν επίθεση και σήμερα μόνο τα ρωσικά όπλα είναι ικανά για αυτό, τα οποία, σύμφωνα με διάφορες πηγές, θα μπορούσαν να έχουν μεταφερθεί στο συριακό στρατό.

Αυτή τη στιγμή, είναι γνωστό ότι τα συστήματα των μαχητικών F-15 και F-16 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας υπέστησαν εξωτερικές παρεμβολές. Συγκεκριμένα, μιλάμε για δυσλειτουργία στα παγκόσμια συστήματα εντοπισμού θέσης. Επιπλέον, σε αντίθεση με τις περισσότερες παρόμοιες περιπτώσεις, στις οποίες οι IDF έχουν ήδη συνηθίσει, αυτή τη φορά οι αλλαγές συνδέθηκαν με τεχνητή αύξηση του ύψους πτήσης του αεροσκάφους. Ως αποτέλεσμα, ένα από τα μαχητικά παραλίγο να συντριβεί και οι πτήσεις όλων των μαχητικών σταμάτησαν.

Αυτήn τηn στιγμή, όλες οι εκπαιδευτικές πτήσεις των μαχητικών της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εξακολουθούν να έχουν σταματήσει. Το κλειδί είναι ότι όταν κάνει ελιγμούς σε χαμηλό υψόμετρο, ο πιλότος μπορεί απλά να προσκρούσει σε βουνό ή να συγκρουστεί με το έδαφος - τα συστήματα προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης επίσης δεν λειτουργούν.

Μεταξύ άλλων, απειλούνται και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, καθώς διακόπτεται και η λειτουργία των συστημάτων καθοδήγησης πυραύλων κρουζ.

* πληροφορίες Avia

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail