Ρωσία: Η Τουρκία έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα εγκαταλείψει τη Συρία με την πρώτη ευκαιρία

Freepen.gr - Ο ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας για τη Συρία Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ δήλωσε ότι αντιπροσωπεία από την Τουρκία έδωσε διαβεβαιώσεις στη Ρωσία πως οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία θα αποσυρθούν με την πρώτη ευκαιρία, ανέφερε την Τετάρτη η τουρκική έκδοση του πρακτορείου Sputnik.

Οι δηλώσεις του Λαυρέντιεφ έγιναν σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Νουρ-Σουλτάν, όπου αντιπροσωπείες από την Τουρκία, τη Ρωσία και το Ιράν συναντήθηκαν την Τρίτη για τη 17η συνάντηση της ειρηνευτικής διαδικασίας της Αστάνα, η οποία στοχεύει στην εξεύρεση λύσης στη δεκαετή κρίση στην Συρία.

Ο Λαβρέντιεφ είπε πως οι Τούρκοι εταίροι τους μιλούν συνεχώς για τη σημασία της εδαφικής ακεραιότητας, της ενότητας και της ανεξαρτησίας της Συρίας και λένε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα εγκαταλείψουν τη χώρα όταν οι συνθήκες τους το επιτρέψουν.
 
Βέβαια αυτό το "όταν οι συνθήκες τους το επιτρέψουν" έχει πολλές χρονικές μελλοντικές εκδοχές, ειδικά αν συνδυαστεί με τις διάφορες αποφάσεις τουρκοποίησης της περιοχής.

Ο Λαυρέντιεφ είπε επίσης ότι η Ρωσία προσφέρθηκε να βοηθήσει την Τουρκία να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες στο Ιντλίμπ ώστε να μειώσει την ένταση εκεί και ότι η Τουρκία εξετάζει την προσφορά τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail