Το μεγαλύτερο πετρελαϊκό έργο της Ρωσίας υψώνεται στην ακτή του κόλπου Yenisey στην Αρκτική

The Sever Bay terminal under building. Photo: Rosneft
Ένα θαλάσσιο τερματικό αγκυροβόλιο μήκους 1.300 μέτρων και ένα χωριό εργασίας για 900 άτομα βρίσκονται υπό κατασκευή ως μέρος του τεράστιου έργου Vostok Oil της Rosneft.

Atle Staalesen - thebarentsobserver.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με τη ρωσική κρατική εταιρεία πετρελαίου, συνολικά 15 πλοία έχουν παραδώσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού 145.000 τόνους κατασκευαστικών υλικών στην απομακρυσμένη ακτή της χερσονήσου Taymyr.

Στο εργοτάξιο βρίσκονται τώρα 220 εργαζόμενοι και 100 τεμάχια μηχανημάτων καθώς όλοι ασχολούνται με την ανάπτυξη έργων, ενημερώνει η Rosneft.

Ο τερματικός σταθμός Sever Bay θα διακινεί 100 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου ετησίως μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Vostok Oil είναι το σημερινό μεγαλύτερο επενδυτικό έργο στον κόσμο στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Περιλαμβάνει 52 άδειες κοιτασμάτων με πόρους που ανέρχονται σε περισσότερους από 6 δισεκατομμύρια τόνους πετρελαίου. Μέχρι το 2030, η ετήσια παραγωγή πρόκειται να φτάσει τους 100 εκατομμύρια τόνους,

Η βυθοκόρηση στα παρακείμενα νερά ενός πρώτου τερματικού σταθμού φόρτωσης έχει ήδη διεξαχθεί και οι εργαζόμενοι κάνουν τώρα τις εργασίες για το πρώτο χωριό εργασίας και έναν χώρο αποθήκευσης καυσίμων. Επίσης, είναι υπό κατασκευή ένα κομμάτι τεχνητής γης στον κοντινό κόλπο και η κατασκευή ενός φράγματος που πρόκειται να προστατεύσει μια άλλη θαλάσσια τερματική εγκατάσταση.

Συνολικά, το έργο θα περιλαμβάνει την κατασκευή 15 νέων βιομηχανικών πόλεων, τριών αεροδρομίων, περίπου 800 km νέων αγωγών, 3500 km νέων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας και 2000 MW ηλεκτρικής ισχύος.

Στην τρέχουσα αρχική φάση του έργου δίνεται προτεραιότητα στην κατασκευή της θέσης αγκυροβόλησης του τερματικού σταθμού μήκους 1.300 μήκους που θα παρέχει πρόσθετες παραδόσεις αγαθών.

Η Rosneft υποστηρίζει ότι το Vostok Oil αναπτύσσεται με υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα και πως το τοπικό πετρέλαιο έχει εξαιρετική υψηλή ποιότητα που θα δώσει χαμηλές εκπομπές αερίων στο κλίμα. Ωστόσο, οι περιβαλλοντολόγοι λένε ότι το έργο θα μπορούσε να έχει σοβαρές και μη αναστρέψιμες συνέπειες για την ευάλωτη φύση της Αρκτικής.

Επιπλέον, οι μεγάλοι όγκοι πετρελαίου που πρόκειται να εξαχθούν από τον τερματικό σταθμό Sever Bay θα αποστέλλονται μέσω της παγωμένης και περιβαλλοντικά εύθραυστης διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail