Η Τουρκία θα αναπτύξει αεροπλανοφόρο UAV, διαπραγματεύσεις με την Ισπανία

Freepen.gr - Η Τουρκία θα μπορούσε να γίνει η πρώτη χώρα που θα αναπτύξει ένα αεροπλανοφόρο ειδικά σχεδιασμένο για drones.

«Βλέπουμε ότι η έννοια του αεροπλανοφόρου αρχίζει να αλλάζει καθώς η Τουρκία έφερε επίσης μια νέα ιδέα ενός «αεροπλανοφόρου μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV)»– που έχει προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή», δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Προεδρίας του Η Defense Industries (SSB), δήλωσε χθες στο κρατικό πρακτορείο Anadolu (AA).

Ο Ντεμίρ είπε ότι αυτό το θέμα συζητήθηκε επίσης με τους Ισπανούς ομολόγους του που έδειξαν πρόσφατα ενδιαφέρον.

«Υπάρχει μια προσέγγιση σύμφωνα με την οποία θα ήταν σκόπιμο να εξεταστεί το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου πλοίου σε μορφή που θα φιλοξενεί αρκετούς τύπους UAV/UCAV με κινητήρες τζετ και έλικες. Θα εργαστούμε περαιτέρω σε αυτό. Είναι μια ιδέα αυτή τη στιγμή, αλλά συζητάμε αυτό το θέμα με διάφορους συνομιλητές», είπε.

Το Τουρκικό Ναυτικό θα παραλάβει σύντομα το ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu.

«Σχεδιάστηκε ως αποβατικό πλοίο με κατάστρωμα», είπε ο Ντεμίρ. Μόλις έγινε κατανοητό ότι είναι δυνατή η ανάπτυξη UAV ή UCAV στο σύντομα επιχειρησιακό πλοίο Anadolu, «ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε για αυτήν την ιδέα».

Το πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει ελικόπτερα μάχης στο κατάστρωμα προσνήωσης καθώς η Τουρκία δεν χρησιμοποιεί αεροπλάνο που να μπορεί να απονηωθεί από το σκάφος. Το μαχητικό drone Bayraktar TB3 VTOL, με το σχεδιασμό με πτυσσόμενα φτερά, θα μπορούσε να αναπτυχθεί από τους μικρούς ναυτικούς διαδρόμους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail