Τον «πέθαναν» στο Twitter και τώρα θα τους «πεθάνει» με διώξεις για να τους πάει μέσα!

Freepen.gr - Η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχουν κινηθεί νομικά μέτρα κατά 30 ατόμων που σχολίασαν για την υγεία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάτω από ένα hashtag στο Twitter που υποδήλωνε ότι ο Ερντογάν πέθανε, ανέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στην Τουρκία αυξάνονται οι εικασίες για την υγεία του 67χρονου Ερντογάν, ο οποίος τους τελευταίους μήνες εθεάθη δημόσια ή σε βίντεο να περπατά με δυσκολία.

Οι ισχυρισμοί έφθασαν στα ύψη την Τετάρτη, αφού ένα βίντεο του προέδρου κυκλοφόρησε το βράδυ της Δευτέρας, δείχνει τον Ερντογάν να περπατά με δυσκολία μετά τα συγχαρητήρια για την Ημέρα της Δημοκρατίας στο προεδρικό του μέγαρο στις 29 Οκτωβρίου. Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίστηκαν ότι ο Ερντογάν πέθανε με χρήση του hashtag «ölmüş» (πέθανε), χωρίς ανοιχτή αναφορά στον Ερντογάν, το οποίο έγινε κορυφαίο θέμα στο τουρκικό Twitter.

Κάτω από το hashtag, ορισμένοι ανέβασαν βίντεο για να εκφράσουν τη χαρά τους για τον πιθανό θάνατο του Ερντογάν, ενώ άλλοι είπαν ότι θα ήταν κρίμα να πεθάνει πριν εμφανιστεί στο δικαστήριο και να λογοδοτήσει για τις παράνομες πράξεις του.

Η Διεύθυνση ανακοίνωσε ότι 30 άτομα που χρησιμοποίησαν ή έκαναν retweet το hashtag έχουν ταυτοποιηθεί έχοντας ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον τους με την κατηγορία της προσβολής, του εξευτελισμού και της βλάβης του κύρους του προέδρου.

Οι φήμες για την υγεία του Ερντογάν κυκλοφορούν εδώ και χρόνια.

* πληροφορίες turkishminute.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail