Τουρκία και Ρωσία θα αποκρύψουν λεπτομέρειες για την τοπική παραγωγή εξαρτημάτων των S-400

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν να μην κοινοποιήσουν καμία πληροφορία σχετικά με την τοπική παραγωγή εξαρτημάτων του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 στην Τουρκία, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον επισκεπτόμενο Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεζ στην Άγκυρα, ο Ερντογάν ρωτήθηκε για μια πρόσφατη αναφορά που υποδηλώνει ότι ορισμένα εξαρτήματα του πυραυλικού συστήματος S-400 θα παράγονται στην Τουρκία και ποια μέρη θα είναι αυτά.

«Εμείς, η Τουρκία και η Ρωσία, συμφωνήσαμε να μην κάνουμε καμία δήλωση σχετικά με τα σχέδια για την τοπική παραγωγή εξαρτημάτων των S-400. Αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα», είπε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Rosoboronexport, της ρωσικής κρατικής εξαγωγέας όπλων είπε σε δημοσιογράφους στο Dubai Air Show πως είχε ξεκινήσει η μεταφορά τεχνολογίας για την παραγωγή εξαρτημάτων για το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 με την Τουρκία.

Ο Alexander Mikheev είπε ότι είχαν αρχίσει να συνεργάζονται με την Τουρκία για τη μεταφορά τεχνολογίας S-400 και πως μέρη του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας θα παράγονται τοπικά στην Τουρκία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rosoboronexport δεν ανέφερε επίσης ποια εξαρτήματα θα παράγει η Τουρκία. Ωστόσο, είπε ότι ορισμένες συμφωνίες που έγιναν με την Τουρκία απαιτούν την παραγωγή ορισμένων τμημάτων του συστήματος στην Τουρκία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail