Η Τουρκία δε θέλει να αγοράσει μεταχειρισμένα F-16 από τη Δανία

Foto: Forsvaret
Freepen.gr - Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει παλαιωμένα μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τη Δανία, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται τα δανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε την Παρασκευή η φιλοκυβερνητική Daily Sabah.

Η Δανία σχεδιάζει να πουλήσει 24 από τα F-16 της πριν από το 2025, καθώς η χώρα αρχίζει να παραλαμβάνει 27 μαχητικά stealth πέμπτης γενιάς F-35A Lightning II από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Τουρκία ήταν μια χώρα που τα δανικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι μπορεί να ενδιαφέρεται για αυτά τα F-16.

Τουρκικές πηγές ασφαλείας, ωστόσο, το διέψευσαν.

Η Τουρκία αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα F-35 Joint Strike Fighter και της απαγορεύτηκε να αγοράΣει αυτά τα τζετ πέμπτης γενιάς αφού προμηθεύτηκε προηγμένα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία.

Η Άγκυρα ζήτησε πρόσφατα να αγοράσει 40 προηγμένες παραλλαγές Block 70 του F-16 μαζί με 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τον υπάρχοντα στόλο, τη ραχοκοκαλιά της πολεμικής αεροπορίας της. Η διατήρηση του εκσυγχρονισμένου του στόλου των F-16 θα είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία έως ότου μπορέσει είτε να κατασκευάσει είτε να αγοράσει ένα αεροσκάφος επόμενης γενιάς την επόμενη δεκαετία.

Η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει πως θα αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις εάν η Ουάσιγκτον αρνηθεί να της πουλήσει αυτά τα νέα F-16 και κιτ, μια προτεινόμενη πώληση που πολλοί στο Κογκρέσο αντιτίθενται σθεναρά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail