Κούρδισσα πολιτικός τέθηκε υπό κράτηση, βασανίστηκε και βιάστηκε

Freepen.gr - Η πολιτική κρατούμενη Garibe Gezer βασανίστηκε και έπεσε θύμα βιασμού στη φυλακή Kandira.

Μια νέα υπόθεση βασανιστηρίων και σεξουαλικής βίας κατά πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία ήρθε στο φως μέσω δήλωσης και κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας 22 γυναικών βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP). Η Garibe Gezer, μια Κούρδισσα πολιτικός που κρατείται από το 2016 ενώ στις 15 Μαρτίου 2021 μεταφέρθηκε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Νο. 1 στην Καντίρα, μετά από κράτηση στην Καισάρεια, γράφει το mezopotamyaajansi29.com.
 
Η Κοινοβουλευτική Πρωτοβουλία Γυναικών HDP ανέφερε ότι η Γκεζέρ κρατήθηκε σε απομόνωση για 22 ημέρες μετά τη μεταφορά της. Διαμαρτυρήθηκε για αυτή την ενέργεια και στη συνέχεια έπρεπε να οδηγηθεί βίαια σε ένα "γεμισμένο κελί (γεμισμένο κελί είναι ένα κελί σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο με μαξιλάρια που καλύπτουν τους τοίχους. Η επένδυση είναι μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο τραυματισμός των ασθενών χτυπώντας το κεφάλι τους στη σκληρή επιφάνεια των τοίχων)". Στις 24 Μαΐου, άνδρες και γυναίκες φρουροί μπήκαν στο κελί της και την χτύπησαν. Ενώ οι γυναίκες δεσμοφύλακες κρατούσαν τα χέρια της, οι άνδρες την κλώτσησαν στην πλάτη με μπότες. Η πράξη βίας συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά.
 
Οι γυναίκες του HDP είπαν περαιτέρω: "Της έσκισαν τα ρούχα και την έσυραν ημίγυμνη στην περιοχή των ανδρών. Στη συνέχεια την πέταξαν σε ένα εντελώς απομονωμένο, 24ωρο παρακολουθούμενο από κάμερα "κελί με επένδυση". Σε αυτό το δωμάτιο, βίωσε σεξουαλική βία στα χέρια των δεσμοφυλάκων».
 
Λόγω των βιασμών, η Gezer προσπάθησε να αυτοκτονήσει, έγραψαν οι γυναίκες του HDP, συνεχίζοντας: "Η Gezer υπέστη κακομεταχείριση στο ιατρείο. Δεν υπήρχε ιατρική περίθαλψη. Μετά από αυτά τα τραυματικά γεγονότα, η Gezer κλείστηκε σε ένα κελί απομόνωσης. Τον Ιούνιο, προσπάθησε να βάλει φωτιά στο κελί της και ρίχτηκε ξανά στο «γεμισμένο κελί» για 24 ώρες. Σε συνομιλία με την οικογένειά της ανέφερε ότι της επιβλήθηκε ποινή απομόνωσης πέντε ημερών και πως συνεχίζονται οι περαιτέρω πειθαρχικές διαδικασίες. Κάποιες από τις επιστολές της Gezer είναι λογοκριμένες και κάποιες επιστολές δεν προωθούνται καθόλου. Αν και αυτές οι καταγγελίες είναι γνωστές εδώ και αρκετό καιρό, καμία έρευνα δεν έχει ξεκινήσει από το γραφείο του εισαγγελέα και δεν έχει γίνει καμία ενέργεια κατά των υπευθύνων".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail