Το Ισραήλ θα στοχεύει τους εχθρούς με ακτίνες αντί για πυραύλους

Israel Aerospace Industries (IAI)
Freepen.gr - Το Ισραήλ παρουσίασε αυτό που λέει ότι είναι η πρώτη οικογένεια συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου στον κόσμο, ικανά να ανιχνεύουν και να διαταράσσουν πολλούς στόχους ταυτόχρονα με τη χρήση ειδικών ακτίνων, αναφέρει το RT.

Τα ολοκαίνουργια συστήματα Scorpius της είναι εξοπλισμένα για να αντιμετωπίζουν drones, πλοία, εγκαταστάσεις ραντάρ και άλλες εναέριες, επίγειες και ναυτικές απειλές, ανακοίνωσε την Πέμπτη η κρατική αμυντική εταιρεία Israel Aerospace Industries (IAI).

Οι μονάδες δε λειτουργούν εκτοξεύοντας πυραύλους ή σφαίρες, αλλά στέλνοντας στενά εστιασμένες δέσμες που εμποδίζουν διάφορα εχθρικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων ραντάρ, αισθητήρων, εξοπλισμού πλοήγησης και επικοινωνιών δεδομένων.

Με βάση τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες ηλεκτρονικής σάρωσης, τα συστήματα Scorpius μπορούν να καλύπτουν τεράστιες περιοχές και να διαταράσσουν πολλούς στόχους ταυτόχρονα – ακόμα κι αν βρίσκονται σε διαφορετικές αποστάσεις μεταξύ τους, είπε η εταιρεία.

«Η προστασία της χρήσης του ηλεκτρομαγνητικού τομέα για τις δυνάμεις μας, ενώ αρνείται τη χρήση του από τον εχθρό, έχει καταστεί κρίσιμης σημασίας» για το Ισραήλ, καθώς αυτό το πεδίο είναι απολύτως κρίσιμο για την επιτυχία στον σύγχρονο πόλεμο, δήλωσε ο Adi Dulberg, επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της IAI.

«Η νέα τεχνολογία, που αναπτύχθηκε από τους ταλαντούχους μηχανικούς της IAI, έρχεται να καλύψει την κλίμακα του ηλεκτρονικού πολέμου, παρέχοντας πρωτοποριακές δυνατότητες στον κόσμο» για τη χώρα, πρόσθεσε.

Τέσσερις εκδόσεις συστημάτων Scorpius είναι διαθέσιμες, με την επίγεια παραλλαγή του – η οποία μπορεί να είναι σταθερή και βασισμένη σε όχημα – που προορίζεται για τον εντοπισμό και τη διακοπή απειλών από το έδαφος και τον αέρα. Η ναυτική έκδοση στοχεύει στη δημιουργία ενός είδους ηλεκτρονικού θόλου προστασίας πάνω από το σκάφος στο οποίο βασίζεται, ενώ το εναέριο σύστημα παρέχει σε ένα πολεμικό αεροπλάνο τη δυνατότητα να διακόψει τις ηλεκτρομαγνητικές επιχειρήσεις του εχθρού τόσο στην ξηρά όσο και στον αέρα. Υπάρχει επίσης το Scorpius-T, που χρησιμοποιείται για εκπαίδευση και εξοικείωση των πιλότων με το υλικό.

Η ανακοίνωση των νέων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου έρχεται μια εβδομάδα αφότου ο ισραηλινός στρατός εκτόξευσε ένα τεράστιο μπαλόνι στο βόρειο τμήμα της χώρας. Το σκάφος «Sky Dew», στου οποίου την ανάπτυξη βοήθησε επίσης η IAI, λέγεται ότι ενισχύει την αεράμυνα της χώρας μέσω του ραντάρ του, ικανό να ανιχνεύει εισερχόμενους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, πυραύλους κρουζ και drones.

Το Ισραήλ έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε τεχνολογίες αεράμυνας και ραντάρ τα τελευταία χρόνια λόγω των ανησυχιών για τη διάδοση ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς και της απειλής από αυτοσχέδιους πυραύλους και εμπρηστικά μπαλόνια που εκτοξεύονται στο εβραϊκό κράτος από τη Γάζα από την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail