Τα κλειδιά της χώρας μην ξεχάσετε να δώσετε κ. Μηταράκη στους Τούρκους!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9-11-2021

Μετά από την θετική επίσκεψή του (κατά τον κ. Μηταράκη) στην Τουρκία και την συνάντηση του με τον τούρκο Υπουργό Εσωτερικών κ. Soylu, αποκαλύπτεται το πόσο "επιτυχημένη" ήταν η εκπροσώπησή μας! Διότι κατά τον κ. Μηταράκη υπήρχε θετικό κλίμα και κοινή αντίληψη, όπως ανέβασε στο fb: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4617237488299453&id=212250018798244&fs=0&focus_composer=0&m_entstream_source=timeline 

Θυμίζουμε ότι η συνάντηση διεξήχθη μόλις 2 ημέρες μετά από την άφιξη πλοίου με 400 μετανάστες στην περιοχή της Κρήτης, όπου Τουρκία αρνήθηκε να το παραλάβει πίσω παρόλο που έφερε την τουρκική σημαία. 

Σιγά σιγά αποκαλύπτεται το μέρος της συζήτησης που πλαισιώνεται από τις απαιτήσεις και τους όρους των τούρκων.

Τί ζήτησε όμως η Τουρκία από τον κ. Μηταράκη;

α. Να μην γίνεται φύλαξη συνόρων από την πλευρά της Ελλάδας (!!),
β. Αν γίνει το α. (δηλαδή δεν φυλάει τα σύνορά της η Ελλάδα) τότε λένε ότι θα δεχτούν πίσω οι τούρκοι τους 1450 μετανάστες ως υποχρέωσή τους από την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας (η συμφωνία βέβαια αναφέρει ΜΟΝΟ επιστροφή Σύρων),
γ. θα ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του τουρκικού λιμενικού σώματος και του ελληνικού,
δ. επιστροφή- απέλαση όλων των Γκιουλενιστών στην Τουρκία.

Κατόπιν όλων αυτών των απαιτήσεων από πλευράς τούρκων, κατά τον κ. Μηταράκη, το ταξίδι του στην Τουρκία στέφθηκε με επιτυχία. Οι στόχοι της ελληνικής πλευράς δεν έγιναν ποτέ γνωστοί!

Μετά από την συνάντηση αυτή, οι νησιώτες βλέπουν να πληθαίνουν καθημερινά οι αφίξεις με βάρκες των παράνομα εισερχόμενων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου και αναρωτιούνται αν εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο κάποιας συμφωνίας μεταξύ Μηταράκη - Soylu, αφού γίνεται εμφανής (εκ του αποτελέσματος), η "χαλάρωση" στην φύλαξη των συνόρων.

Διότι κ. Μηταράκη αν εσείς θεωρείται επιτυχημένη την συνάντησή σας στην Τουρκία, εμείς οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι συζητάτε να εφαρμόσετε το σύστημα (κατά τον ποδοσφαιρικό όρο) " Γκολ εσείς? Σέντρα εμείς! "

ή την γνωστή εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που κατάστρεψε τα νησιά και την Ελλάδα "στις 100 νέες αφίξεις, θα υπάρχουν και 2-3 επιστροφές"!

Αν ο απώτερος σκοπός είναι να παραδοθούν τα κλειδιά της χώρας στους τούρκους να βγείτε και να το πείτε κ. Μηταράκη. Αν θέλετε να βοηθήσετε τους τούρκους να εκβιάζουν την Ευρώπη ώστε η Ελλάδα να παίρνει χρήματα για να κατασκευάζει υπερδομές στα σύνορα, να βγείτε να το πείτε κ. Μηταράκη.
Από τέτοιου είδους "επιτυχίες" της πολιτικής σκηνής έχουμε μπουχτίσει και γι αυτό η εμπιστοσύνη του κόσμου προς τους χειρισμούς σας στο μεταναστευτικό, έχει πιάσει πάτο. 

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail