Οι ΗΠΑ δημιουργούν πολυεθνική ομάδα δυνάμεων κοντά στα ρωσικά σύνορα

Russian Defense Ministry - Mikhail Tereshchenko/TASS
Όπως εξηγήθηκε, τα αμερικανικά πολεμικά πλοία έφτασαν για να λάβουν μέρος σε πολυεθνικές ασκήσεις που διεξάγει η αμερικανική ευρωπαϊκή διοίκηση στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκροτούν μια πολυεθνική ομάδα ενόπλων δυνάμεων κοντά στα ρωσικά σύνορα, ανέφερε την Τρίτη το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Επί του παρόντος, το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων Porter του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το τάνκερ John Lenthall και το διοικητικό πλοίο Mount Whitney έχουν αναπτυχθεί στη Μαύρη Θάλασσα. Δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας B-1B της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα ρωσικά κρατικά σύνορα, ανέφερε το υπουργείο.

«Πρόκειται για απρογραμμάτιστες κινήσεις του αμερικανικού στρατού που συγκροτεί μια πολυεθνική ομάδα ενόπλων δυνάμεων σε κοντινή απόσταση από τα ρωσικά σύνορα», τόνισε το υπουργείο Άμυνας.

Όπως εξήγησε το ρωσικό υπουργείο, τα αμερικανικά πολεμικά πλοία έφτασαν για να λάβουν μέρος σε πολυεθνικές ασκήσεις που διεξάγει η αμερικανική ευρωπαϊκή διοίκηση στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Τέτοιες κινήσεις αποτελούν αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή και, ειδικότερα, επιδιώκουν τον στόχο της στρατιωτικής εκμετάλλευσης του ουκρανικού εδάφους, τόνισε το υπουργείο.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι εκτός από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, στις ασκήσεις θα συμμετέχουν τακτικά, περιπολικά και στρατηγικά αεροσκάφη, καθώς και τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας, αυτό αποτελεί απόδειξη μιας προσπάθειας μελέτης των μελλοντικών θεάτρων στρατιωτικών επιχειρήσεων σε περίπτωση που το Κίεβο προετοιμάσει ένα σενάριο χρήσης βίας στα νοτιοανατολικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν συνεχώς και στενά την κατάσταση. Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας λαμβάνει μια σειρά μέτρων για την παρακολούθηση των αναπτύξεων των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το υπουργείο.

«Αυτή τη στιγμή, το αντιτορπιλικό Porter και το πλοίο διοίκησης Mount Whitney βρίσκονται στο λιμάνι του Μπατούμι (Γεωργία) και το δεξαμενόπλοιο John Lenthall στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail