Την απόκτηση τέταρτου πλωτού γεωτρύπανου ανακοίνωσε ο Ερντογάν

 (ΙΗΑ File Photo)
Freepen.gr - Η Τουρκία πρόσθεσε το τέταρτο γεωτρύπανό της στον στόλο της για εξερεύνηση υδρογονανθράκων, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Άγκυρα για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο Ερντογάν είπε: «Σε αντίθεση με άλλα πλοία, αυτό το πλοίο είναι ένα πλοίο έβδομης γενιάς εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Υπάρχουν πέντε από αυτά τα πλοία στον κόσμο και έχουμε ένα από αυτά».

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι το νέο πλοίο που θα εκμεταλλεύεται η Turkish Petroleum (TPAO), το οποίο εδώ και καιρό αναζητούσε η εθνική εταιρεία πετρελαίου, μπορεί να λειτουργεί σε μέγιστο βάθος 3.665 μέτρων (12.024 πόδια).

«Έχουμε φτάσει στην ικανότητα να λειτουργούμε πέρα από τα σύνορά μας», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
Να θυμίσουμε ότι τη σχετική είδηση είχαμε ήδη παρουσιάσει πριν αρκετές ημέρες μεταφέροντας δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail