Το Ιράν θα πραγματοποιήσει κοινές ναυτικές ασκήσεις με Κίνα και Ρωσία

Freepen.gr - Ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, Αντιναύαρχος Shahram Irani, ισχυρίστηκε πως η Ρωσία και η Κίνα έχουν εκδηλώσει την ετοιμότητά τους να πραγματοποιήσουν κοινές ναυτικές ασκήσεις με το Ιράν.

«Έχουμε προσκαλέσει διάφορες χώρες να συμμετάσχουν στις ασκήσεις και η Ρωσία και η Κίνα έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής την ετοιμότητά τους να το πράξουν», είπε ο Irani κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων Φοιτητών (ISNA) την Κυριακή.

Ο διοικητής πρόσθεσε ότι διαφορετικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με άλλες χώρες.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τεχεράνη, Levan Dzhagaryan, δήλωσε τον Αύγουστο πως το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα θα πραγματοποιήσουν κοινές θαλάσσιες ασκήσεις - με το όνομα CHIRU - στον Περσικό Κόλπο γύρω στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022, για να διασφαλίσουν τη διεθνή ασφάλεια της ναυτιλίας και την καταπολέμηση της πειρατείας.

Οι τρεις χώρες πραγματοποίησαν μια τετραήμερη κοινή θαλάσσια άσκηση με την ονομασία «Ζώνη Θαλάσσιας Ασφάλειας» στον Ινδικό Ωκεανό και τη Θάλασσα του Ομάν το Δεκέμβριο του 2019. Οι ασκήσεις κάλυψαν 17.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελούνταν από διάφορες τακτικές ασκήσεις, όπως εξάσκηση στόχων και διάσωσης πλοίων από επιθέσεις και περιστατικά όπως πυρκαγιές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail