Εκνευρισμένος ο Κυριάκος με το ΥΠΕΞ…

Θα αναζητήσει ευθύνες για την κωλυσιεργία με την Καμάλα Χάρις

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου καταλογίζουν ολιγωρία στο ΥΠΕΞ αναφορικά με την αδυναμία καθορισμού συγκεκριμένης συνάντησης, ικανοποιητικής χρονικής διάρκειας, μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις.

Από: newsbreak.gr - ο κύριος Μάξιμος

Κάποιοι «ακραίοι» μάλιστα, βλέπουν εσκεμμένο, διαρκές «σαμποτάζ» στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού να επιτύχει επιτέλους μία συνάντηση με την νέα αμερικανική ηγεσία. Χρησιμοποιούν μάλιστα ως επιχείρημα την πρόσφατη συμφωνία με τις ΗΠΑ, όπου όμως καρπώθηκε πλήρως ο Νίκος Δένδιας, παρά το ότι ο πρωθυπουργός ήταν απόλυτα σύμφωνος και είναι πλέον θέμα ευγένειας και σεβασμού από πλευράς Μπάιντεν, να είχε έστω μία ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του.

Η θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί στο Μαξίμου είναι ότι ο Νίκος Δένδιας μονοπωλεί τις σχέσεις Ελλάδος – ΗΠΑ, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα.

Αυτό που είναι δεδομένο, είναι ο εκνευρισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θεωρούσε σίγουρη την «κανονική» συνάντηση του με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, ειδικά μετά την μεσολάβηση του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν. Είναι άλλωστε μοναδική ευκαιρία, αφού η ελληνική διπλωματία δεν κατάφερε να του εξασφαλίσει κάτι παρόμοιο, για μεγάλο μάλιστα χρονικό διάστημα.

Το γεγονός ότι ακόμα και τώρα, δεν έχει καθοριστεί μία τέτοια συνάντηση, έχει ενοχλήσει αφάνταστα τον πρωθυπουργό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail