Μύθοι και αλήθειες την εποχή του κορωνοϊού

alexstrachan / pixabay
Ελένη Παπαδοπούλου

Μύθος 1: Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό.

Αλήθεια: Όταν περιορίζεις τη ζωή του άλλου σε σημείο που να μην μπορεί ακόμη και να δουλέψει, όταν του στερείς τα πάντα, ΝΑΙ είναι υποχρεωτικό. Ελληνικά ξέρουμε, μυαλό έχουμε, ηλίθιοι δεν είμαστε. Αν έχει παντού τεθεί το εμβολιαστικό πάσο ως προϋπόθεση ακόμη και για να πιεις καφέ, έχεις επιβάλλει υποχρεωτικότητα. Τέλος.

Μύθος 2: Τα μέτρα δεν είναι αντισυνταγματικά, γιατί υπάρχει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αλήθεια: Το έκτακτο ως νόημα αφορά περιορισμένο χρονικό διάστημα, όχι διάστημα δύο ετών. Όταν το έκτακτο αφορά κατάσταση πάνω από κάτι μήνες, άντε χρόνο, μετά δε λέγεται έκτακτο, αλλά μόνιμο. Και μόνιμοι περιορισμοί που αφορούν τη ζωή και την ελευθερία δε νοούνται. Αλλιώς δε μιλάμε για έκτακτο γεγονός, αλλά για κάτι άλλο.

Μύθος 3: "Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μη φτάσουμε σε έναν πλήρη περιορισμό των ανεμβολίαστων στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες".

Αλήθεια: Αγνοώ σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζει η κυβέρνηση, για ποιο λόγο έχουν στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας, αλλά ήδη έχουμε φτάσει σε οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό των ανεμβολίαστων κυρίως, αλλά πλήττονται και οι εμβολιασμένοι, γιατί κάποιοι νομίζουν ότι θα ελέγξουν τη φύση. Σα να λέμε ότι θα σταματήσουμε τον σεισμό και την πλημμύρα. 

Μύθος 4: Το εμβόλιο έχει 90% αποτελεσματικότητα.

Αλήθεια: 7-10 μέρες μετά τον εμβολιασμό. Εντός 6 μηνών περάστε για την επόμενη δόση. Άσε που μετά την απομάκρυνσή σας από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. 

Μύθος 5: Οι ανεμβολίαστοι είναι ηλίθιοι και ψεκασμένοι που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας.

Αλήθεια: Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Metron Analysis μόνο το 3,8% πιστεύει ότι «αλλοιώνει το DNA», το 1,2% ότι «έχει τσιπάκι», το 0,6% γιατί «δεν το επιτρέπει η θρησκεία», το 1,1% γιατί πιστεύουν ότι «δεν υπάρχει ο ιός». Το 57,8% των ανεμβολίαστων φοβούνται ότι το εμβόλιο «μπορεί να μην είναι ασφαλές και να έχει παρενέργειες». Επίσης, το 24,6% πιστεύει ότι «δε θα είναι αποτελεσματικό», το 5,8% είναι αισιόδοξο ότι δε θα κολλήσει την ασθένεια και το 11,1% θεωρεί ότι δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου. 

Μύθος 6: Για όλα φταίει το παγκολίνο που έφαγε την νυχτερίδα και το έφαγε ο Κινέζος.

Αλήθεια: Χαχαχα

Μύθος 7: Τα lockdown σταματάνε την πανδημία.

Αλήθεια: (συμπληρώστε ελεύθερα)

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail