Ο Λουκασένκο θέλει ρωσικά πυρηνικά συστήματα πυραύλων στα σύνορα της χώρας

Ρόιτερς
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο θέλει να αναπτυχθούν τα ρωσικά πυρηνικά συστήματα πυραύλων Iskander στο νότιο και δυτικό τμήμα της χώρας, είπε σε συνέντευξή του σε ρωσικό αμυντικό περιοδικό που δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

Η Ρωσία είναι στενός σύμμαχος της Λευκορωσίας, την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κατηγορήσει πως δημιούργησε μια κρίση στα σύνορά της, μεταφέροντας χιλιάδες μετανάστες και ωθώντας τους να προσπαθήσουν να περάσουν παράνομα στην Πολωνία. Οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται να επιβάλουν κυρώσεις στο Μινσκ.

Ο Λουκασένκο δήλωσε στο περιοδικό National Defense ότι χρειαζόταν το κινητό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Iskander, το οποίο έχει βεληνεκές έως και 500 χιλιόμετρα (311 μίλια) και μπορεί να φέρει είτε συμβατικές είτε πυρηνικές κεφαλές.

«Χρειάζομαι αρκετές μεραρχίες στα δυτικά και τα νότια, να βρίσκονται (εκεί)», είπε.

Τα μέλη της ΕΕ, η Πολωνία και η Λιθουανία βρίσκονται στα δυτικά της Λευκορωσίας. Ο νότος συνορεύει με την Ουκρανία.

Ο Λουκασένκο δεν έδωσε καμία ένδειξη για το εάν είχε συνομιλίες με τη Μόσχα για την παραλαβή του πυραυλικού συστήματος ενώ το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα να σχολιάσει.

Η Λευκορωσία και η Ρωσία είναι επίσημα μέρος μιας "ένωσης κρατών" και βρίσκονται σε συνομιλίες εδώ και χρόνια για να έρθουν πιο κοντά.

* πληροφορίες dailysabah.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail