Οι πληρωμένοι βασιβουζούκοι της Τουρκίας παίρνουν θέση απέναντι στους Κούρδους!

Freepen.gr - Στις 8 Νοεμβρίου, μια στρατιωτική συνοδεία της υποστηριζόμενης από την Τουρκία εξτρεμιστικής ομάδας Ahrar al-Sharqiya, μιας από τις μεγαλύτερες φατρίες του λεγόμενου Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA), εντοπίστηκε στη βόρεια αλ-Χασάκα της Συρίας.

Η συνοδεία, αποτελούμενη από δεκάδες οχήματα φορτωμένα με στρατιωτικό εξοπλισμό, φέρεται να κατευθυνόταν προς την περιοχή Abu Rasin ανατολικά του Rasulayn. Αναφέρθηκε επίσης ανάπτυξη μαχητών στην περιοχή Ain Issa στην επαρχία Raqqa.

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διεξάγουν κοινές ασκήσεις με το SNA σε αυτές τις περιοχές.

Οι στρατιωτικές ενισχύσεις αποστέλλονται στις πρώτες γραμμές στη βόρεια Συρία, όπου η κατάσταση παραμένει τεταμένη εν μέσω των τακτικών βομβαρδισμών στις θέσεις των SDF και των τουρκικών προετοιμασιών για έναρξη νέας χερσαίας επιχείρησης.



Οι πρόσφατες αναφορές αποκάλυψαν ότι Σύροι μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε μια νέα τουρκική επίθεση κατά των κουρδικών δυνάμεων. Τούρκοι πληρεξούσιοι στη Συρία έχουν λάβει στρατιωτικές προμήθειες από την Τουρκία και έχουν αναδιατάξει τους μαχητές τους σε διάφορες περιοχές κοντά στις θέσεις των SDF. Οι δύο πιο πιθανοί στόχοι είναι η βόρεια πόλη Τελ Ριφάατ και η βορειοανατολική πόλη Κομπάνι.

εικόνες Ali Karadayı  @BirDertli42

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail