Η Σερβία εξετάζει να κατασκευάσει μόνη της αρθρωτούς πυρηνικούς σταθμούς

Photo: Presidency/Dimitrije Goll
Freepen.gr - Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το εάν η Σερβία θα εμπλακεί στην κατασκευή πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής σε γειτονικές χώρες ή θα κατασκευάσει μόνη της αρθρωτούς πυρηνικούς σταθμούς (μικροί αρθρωτοί πυρηνικοί αντιδραστήρες).

"Λαμβάνουμε το 68% της ηλεκτρικής μας ενέργειας από άνθρακα και πρέπει να εργαστούμε για τη δημιουργία νέων δυνατοτήτων βασιζόμενων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά θα πρέπει επίσης να δημιουργήσουμε βασικές δυναμικότητες", δήλωσε ο Βούτσιτς κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Nikola Tesla B με καύση άνθρακα στο Obrenovac, προαστιακό δήμο του Βελιγραδίου.

«Στα χρόνια που έχουμε μπροστά μας, θα δούμε τι θα επιλέξουμε - αν θα εμπλακούμε σε πυρηνικούς σταθμούς σε χώρες γύρω μας ή θα μπορέσουμε να κατασκευάσουμε αρθρωτούς μόνοι μας», είπε.

Ανέφερε ότι η Σερβία θα εργαστεί σίγουρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή και αιολική ενέργεια και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Αλλά χρειαζόμαστε αυτό που είναι σίγουρο και παρέχει ηλεκτρική ενέργεια χωρίς καμία αμφιβολία - όταν έχει ήλιο και όταν βρέχει ή χιονίζει και σε διάφορες καιρικές συνθήκες», σημείωσε ο Βούτσιτς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail