Ζευγάρι Ισραηλινών συνελήφθη στην Τουρκία επειδή φωτογράφισε το σπίτι του Ερντογάν

Freepen.gr - Ένα ζευγάρι Ισραηλινών συνελήφθη από την τουρκική αστυνομία αφού τράβηξε φωτογραφία του σπιτιού του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον Πύργο Çamlıca στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε την Πέμπτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Kronos.

Οι Ισραηλινοί, Ν.Ο. και M.O., φέρεται να επισκέφτηκαν ένα εστιατόριο στην κορυφή του Πύργου Çamlıca και τράβηξαν φωτογραφίες των γύρω κτιρίων, συμπεριλαμβανομένης της κατοικίας του Τούρκου προέδρου, από τα παράθυρα του πύργου.

Ένα μέλος του προσωπικού στον πύργο ενημέρωσε την αστυνομία, ισχυριζόμενος ότι άκουσε το ζευγάρι να μιλά για τη φωτογράφηση του σπιτιού του Ερντογάν.

Το ζευγάρι τέθηκε υπό κράτηση από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία του αστυνομικού τμήματος της Κωνσταντινούπολης.

Το ζευγάρι προφανώς δε γνώριζε ότι ήταν παράνομο να φωτογραφίζει το σπίτι του Ερντογάν, αφού η γυναίκα έστειλε τη φωτογραφία σε μια οικογενειακή ομάδα του WhatsApp με τη λεζάντα, «Τόσο ωραίο σπίτι», σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων T24.

«Ήταν μια αθώα πράξη που έγινε καλόπιστα, ως τουριστική πράξη, και όχι ως «εγκληματική» πράξη που δικαιολογεί μια τέτοια καταχρηστική πράξη κράτησης», δήλωσε ο δικηγόρος του ζευγαριού Nir Yaslovitzh σε επιστολή του προς τον Yair Lapid, αναπληρωτή πρωθυπουργό του Ισραήλ και υπουργό Εξωτερικών, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι γνώριζαν το θέμα και πως φρόντιζαν για αυτό, ανέφερε το Kan news.

Η οικογένεια της γυναίκας κατέθεσε αίτημα για έρευνα για την απουσία της αφού το ζευγάρι απέτυχε να επιστρέψει στο Ισραήλ χθες το βράδυ όπως είχε προγραμματιστεί και το ζευγάρι θεωρείται επισήμως αγνοούμενο καθώς οι τουρκικές αρχές δεν έχουν παράσχει καμία επίσημη πληροφορία σχετικά με την κράτηση, ανέφερε η Jerusalem Post.

«Η αδερφή μου δεν είναι συνδεδεμένη με καμία υπηρεσία κατασκοπείας», είπε η αδελφή της γυναίκας στο Channel 12, αναφερόμενη σε 15 πράκτορες της Μοσάντ που συνελήφθησαν στην Τουρκία τον περασμένο μήνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail