Η Μόσχα εξηγεί γιατί αμερικανικά πλοία φορτωμένα με όπλα ακριβείας βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα

The USS Mount Whitney - US Sixth Fleet via Twitter
Freepen.gr - Αμερικανικά πολεμικά πλοία οπλισμένα με ισχυρούς πυραύλους πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα για να δοκιμάσουν εάν η Ρωσία είναι έτοιμη να τα αντιμετωπίσει, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας. Η Μόσχα πιστεύει ότι μια τέτοια αποστολή μπορεί να οδηγήσει σε πρόκληση.

Σχολιάζοντας τις συνεχιζόμενες επισκέψεις αμερικανικών πολεμικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου ενός αντιτορπιλικού κατευθυνόμενων πυραύλων, στη Μαύρη Θάλασσα, ο Σεργκέι Σόιγκου παρατήρησε ότι ο ρωσικός στρατός γνώριζε καλά πως τέτοια πλοία «έχουν οπλικά συστήματα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας» και δεν αναπτύχθηκαν στο υπογάστριο της Ρωσίας. "για μια τουριστική κρουαζιέρα".

Αυτή είναι μια σχεδόν συνεχής προσπάθεια να μας ερευνήσουν, να ελέγξουν την ετοιμότητά μας, πόσο καλά είναι οργανωμένη η άμυνά μας κατά μήκος της ακτής της Μαύρης Θάλασσας και ολόκληρου του νότου του έθνους μας, τονίζει ο Σόιγκου.

Μιλώντας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός είπε ότι ο εθνικός στρατός παρακολουθεί στενά όλες αυτές τις αποστολές και υπέθεσε πως «ανά στιγμή είναι πιθανές οποιεσδήποτε προκλήσεις» επικαλούμενος «πρόσφατο περιστατικό με βρετανικό πλοίο».

Ο Σόιγκου αναφερόταν προφανώς στο συμβάν του Ιουνίου με το αντιτορπιλικό HMS Defender του Βασιλικού Ναυτικού στα χωρικά ύδατα της Κριμαίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail