Ρώσοι στρατιωτικοί λαδώνουν για να πάνε να υπηρετήσουν στη Συρία!

Freepen.gr - Στρατιώτες και λοχίες πλήρωσαν 20.000 ρούβλια (280 $) για το ταξίδι, ενώ αξιωματικοί 30-40 χιλιάδες ρούβλια (420-560 $) για να πάρουν μετάθεση στη Συρία. Οι στρατιώτες έστειλαν τα χρήματα στον δικηγόρο Ιβάν Ζάρκοφ, ο οποίος εργαζόταν ως νομικός σύμβουλος σε τοπικές στρατιωτικές μονάδες. Ο Ζάρκοφ διαβεβαίωσε τους στρατιώτες ότι θα μπορούσε να κανονίσει τα ταξίδια τους στη Συρία με τη βοήθεια των γνωστών του στο τμήμα προσωπικού της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. Οι στρατιωτικοί που συμφώνησαν να πάνε σε μια τέτοια περιπέτεια, συμφώνησαν να πληρώσουν τον δικηγόρο για τις υπηρεσίες του.

Για ποιο λόγο όμως να λαδώνει κανείς ώστε να μεταβεί στη Συρία;

Σύμφωνα με την Pravda, για τη θητεία τους στη Συρία, οι στρατιωτικοί θα λάμβαναν το καθεστώς του βετεράνου των εχθροπραξιών που περιλαμβάνει επίσης μηνιαίο επίδομα εφ' όρου ζωής, επιπλέον άδεια και αυξημένο μισθό.

Ωστόσο, κανένας από τους τριάντα συνολικά στρατιωτικούς δεν πήγε στη Συρία - αντ' αυτού δικάστηκαν. Ο Ζάρκοφ, ο οποίος είχε προηγουμένως καταδικαστεί για παρόμοια εγκλήματα, κρίθηκε ένοχος για απάτη και καταδικάστηκε σε περιορισμό στην στρατιωτική θητεία για ένα έτος και έξι μήνες, ενώ οι στρατιώτες καταδικάστηκαν σε πρόστιμα που κυμαίνονταν από 30 έως 90 χιλιάδες ρούβλια για δωροδοκία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail