Δηλαδή μπορεί ξαφνικά ένα μπουκάλι γάλα να φτάσει να κοστίζει...7 ευρώ, αν θες μόνο αυτό;

Couleur / pixabay

Ένα ακόμη μέτρο περιορισμού των μη εμβολιασμένων συμπολιτών μας φαίνεται πως απασχολεί την κυβέρνηση. Η είσοδός τους σε σούπερ μάρκετ με rapid tests. Μολονότι αυτό πριν λίγο καιρό αποκλειόταν από κυβερνητικά στελέχη, γιατί ακριβώς δεν μπορούμε να τους εξοβελίσουμε εντελώς (κι ειδικά σε μια εποχή όπου οι αμφιβολίες για πολλά πράγματα αρχίζουν να φουντώνουν), τώρα μάλλον συζητιέται.

Του Στρατή Μαζίδη

Άλλωστε στην πολιτική το λάθος ποτέ δεν αναγνωρίζεται. Αντίθετα όταν διαπιστώνεται, τότε προκαλείται περισσότερη εμμονή σε αυτό. Η κυβέρνηση εξαρχής κινήθηκε αυστηρά πολιτικά - επικοινωνιακά. Δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ, αδιαφόρησε για την Α' Βαθμια, δεν προπαγάνδισε την ανάγκη ενίσχυσης του ανοσοποιητικού των πολιτών, εργαλειοποίησε ιατρικά σκευάσματα κι επιλογές μετατρέποντάς τα από μέρη της λύσης, σε προβλήματα.

Εδώ και ημέρες κυβερνητικοί τηλεοπτικοί λαγοί-ειδικοί άρχισαν να μιλούν για rapid test όσων δεν έχουμε εμβολιαστεί ώστε να μπορούν να μπουν σε ένα σούπερ μάρκετ. Σε αυτό βοήθησε και ο κοινωνικός αυτοματισμός. Τα σούπερ μάρκετ δακτυλοδείχνουν φορείς των επαγγελματιών αλλά και της εκκλησίας. Γιατί σε εμάς τεστ κι εκεί όχι; Ήρθε η...δημοσκόπηση του ΟΡΕΝ όπου όλως περιέργως ποσοστά χαμηλότερα των μη εμβολιασθέντων ζητούν την επιβολή των rapid tests στα σούπερ μάρκετ. Και τέλος η αναφορά του Mega.

Καλώς ή κακώς τα σούπερ μάρκετ πωλούν βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Όποιος ενοχλείται από αυτό, ας ανοίξει ανάλογο κατάστημα.

Αμέτρητοι είναι εκείνοι που μπαίνουν για να προμηθευτούν 1-2 πράγματα. Ιδίως στα πιο άμεσης κατανάλωσης προϊόντα όπως το γάλα, το γιαούρτι, τα λαχανικά. Για φανταστείτε, για να αγοράσει ένας μη εμβολιασμένος συνάνθρωπός μας [που εμείς δε γνωρίζουμε γιατί δεν εμβολιάστηκε, όπως και για κανένα δε γνωρίζουμε και δε μας πέφτει λόγος τι αποφάσισε] ένα γάλα να πρέπει να μπει με τεστ επί πληρωμή. Αν πχ βάλουμε ένα κουτί γάλα και μάλιστα ετικέτας του καταστήματος ότι κάνει 1 ευρώ, μαζί με άλλα πχ 6 ευρώ το τεστ (αλλού έχει 5, αλλού 7,8 ή και 10), θα του κοστίσει, ας πούμε 7 ευρώ; Θα πει κανείς, ας το προμηθευτεί από αλλού, σε υψηλότερο όμως κόστος.

Τραβηγμένο από τα μαλλιά το παράδειγμα. Αλλά τι δεν είναι τραβηγμένο στις μέρες μας; Εν πάση περιπτώσει, το παραπάνω είναι μια πτυχή ενός ευρύτερου πλαισίου ενός ακόμη μέτρου που μάλλον όπως τόσα άλλα, δε θα κάνει καμία διαφορά. Το μόνο βέβαιο είναι πως το πολιτικό κόστος για κυβέρνηση και ομονοούσα αντιπολίτευση την ώρα της κάλπης θα εκτιναχθεί στα ύψη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail