Ενεργοποιήθηκε η σύμβαση των έξτρα 30 Rafales της Αιγύπτου

Η Dassault Aviation ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η σύμβαση των Rafale με την Αίγυπτο «έχει τεθεί σε ισχύ».

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η παραγωγή 30 αεροσκαφών Rafale, με βάση τη σύμβαση του Μαΐου του 2021, έχει ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης σύμβασης για την προμήθεια 24 τζετ. Υποδεικνύει επίσης ότι η Αίγυπτος πρέπει να έχει αναλάβει οικονομική δέσμευση για την έναρξη της σύμβασης χωρίς την οποία η Dassault δε θα ενεργοποιούσε τη γραμμή παραγωγής της για να ξεκινήσει την κατασκευή των 30 αεροσκαφών, σημειώνει η ινδική defensenews.

Στις 4 Μαΐου, το αιγυπτιακό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με τη Γαλλία για 30 Rafales. Το συμβόλαιο, ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χρηματοδοτείται μέσω χρηματοδοτικού δανείου ελάχιστης διάρκειας 10 ετών. Σύμφωνα με αναφορές, η συμφωνία καλύπτει συμβόλαια για τις MBDA και Safran αξίας επιπλέον 240 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Κάιρο υπέγραψε την πρώτη συμφωνία Rafale για 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο του 2015. Αυτή η σύμβαση αφορούσε 24 (8 μονοθέσια, 16 διθέσια) Rafales, πυραύλους Meteor και Scalp, καθώς και μια φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων FREMM. Αυτό σημαίνει ότι η Αίγυπτος αγόρασε ένα οπλισμένο Rafale για 245 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία χρηματοδοτήθηκε έως και 50% από κοινοπραξία γαλλικών τραπεζών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail