Η Ταϊβάν παγώνει τη 2η δόση της Pfizer σε ηλικίες 12-17 ετών για 15 μέρες - Τι ερευνούν οι ειδικοί

εικόνα CNA
Freepen.gr - Ο επικεφαλής του Κέντρου Κεντρικής Επιδημικής Διοίκησης Ταϊβάν (CECC) Chen Shih-chung δήλωσε την Τετάρτη (10 Νοεμβρίου) ότι μια ομάδα ειδικών αποφάσισε να αναστείλει τη χορήγηση δεύτερων δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech (BNT) για τον COVID σε παιδιά 12-17 ετών εν μέσω ανησυχιών ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας.

Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας (φλεγμονή του καρδιακού μυός) και περικαρδίτιδας (φλεγμονή της εξωτερικής επένδυσης της καρδιάς) μετά από εμβολιασμό με BNT σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία των ΗΠΑ, ο κίνδυνος να εμφανίσουν μυοκαρδίτιδα οι νέοι μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης BNT είναι 10 φορές υψηλότερος από ό,τι μετά την πρώτη δόση, ανέφερε το CNA.

Ορισμένες χώρες έχουν προσαρμόσει τις πολιτικές τους σχετικά με τη χορήγηση εμβολίων COVID-19 σε εφήβους. Για παράδειγμα, το Χονγκ Κονγκ έχει αλλάξει από δύο δόσεις BNT σε μία μόνο δόση για άτομα ηλικίας 12-17 ετών. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κάνει κάτι παρόμοιο, συνιστώντας μόνο μία δόση για παιδιά μεταξύ 12 και 18 ετών, ανά CNA.

Ο Chen είπε ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή Ανοσοποίησης (ACIP) του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας αποφάσισε να σταματήσει τη χορήγηση δεύτερων δόσεων BNT σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα για δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ειδικοί και οι γιατροί του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) θα εξετάσουν τις 16 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μεταξύ των εφήβων μετά τον εμβολιασμό BNT πριν λάβουν την τελική απόφαση για το αν θα προχωρήσουν στη δεύτερη εμβολιασμό.

Θα συμβουλευτούν επίσης τα διεθνή δεδομένα πριν ληφθεί η τελική απόφαση, είπε ο επικεφαλής της CECC, προσθέτοντας πως επί του παρόντος, παιδιά ηλικίας μεταξύ 12-17 ετών εμβολιάζονται με δύο δόσεις παγκοσμίως, εκτός από το Χονγκ Κονγκ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσον αφορά το αν τα εμβόλια για τον COVID-19 θα εγκριθούν για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, ο Chen είπε ότι το θέμα δε θα εξεταστεί έως ότου διευθετηθεί το ζήτημα της δεύτερης δόσης με παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.

* πληροφορίες taiwannews.com.tw

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail