Με 0,0159 θετικότητα (6700/419408) bye bye στο λιανεμπόριο...

Ezequiasphotography / pixabay
Ούτως αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας και επί τα έτοιμα μάλλον τρέπονται. –  Τόσο απρόθυμοι είναι οι περισσότεροι άνθρωποι να μπουν στον κόπο να αναζητήσουν την αλήθεια και προτιμούν να ασχολούνται με τα εύκολα.  Θουκυδίδης

Του Στρατή Μαζίδη

Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, μολονότι δε νοσούν και μεταδίδουν μόνοι αυτοί. Περισσότερα επί πληρωμή τεστς σχεδόν για τα πάντα. Μόνο σούπερ μάρκετ, φαρμακείο και εκκλησία θα μπορούν να πηγαίνουν. Αυτό γιατί ανακοινώθηκαν 6.700 θετικά τεστς. Δε γνωρίζουμε αν και τα 6.700 είναι κρούσματα. Δε λένε βέβαια ότι αυτό το νούμερο προκύπτει από σύνολο 419.408 δειγμάτων.

Δεν το αποκρύβουν. Το να πεις 6.700 θετικά τεστς και να γράψεις για θεαματική άνοδο, δε συνιστά ψευδή είδηση. Άλλωστε μια επίσκεψη στο κρατικό https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/ δίνει πρόσβαση σε ΟΛΑ τα στοιχεία αλλά το σύστημα ποντάρει στο ότι η ράθυμη κοινωνία δεν έχει πια διάθεση έχοντας βγάλει ρίζες στον καναπέ ούτε να σκεφτεί, ούτε να επεξεργαστεί στοιχεία και να αναζητήσει ενημέρωση από ανοικτές πηγές.

Υπάρχει όμως κάτι χειρότερο από το ψεύδος. Η μισή αλήθεια που όμως δεν είναι ποινικά κολάσιμη.

Έτσι λοιπόν αυξάνονται [αυξάνονται όμως αναλογικά στην πραγματικότητα ή όχι;] τα θετικά τεστς και αφού έχουν ανοίξει τα πάντα [κλειστοί χώροι, γήπεδα] μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί, στοχοποιούνται όσοι δεν το έπραξαν.

Αυτοί λοιπόν τώρα δε θα μπορούν να πάνε πουθενά χωρίς πληρωμένο τεστ, το οποίο φαντάζει να λειτουργεί ως πρόστιμο. Σε κάθε τι θα πρέπει να προσθέτουν κι ένα Χ ποσό από 5 έως 10 ευρώ το τεστ. Χρειάζονται π.χ. παπούτσια; Ωραία, θα πληρώσουν και το καπέλο. 

Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα κι αυτοί με τη σειρά τους να ρίξουν άγκυρα. Να παντελονιάσουν το όποιο χρήμα τους απέμεινε μετά από 11 χρόνια μνημονίων και να νεκρώσουν τα πάντα διότι τα όσα πρωτόγνωρα αποφασίζονται για το μισό πληθυσμό, στηρίζονται στο ότι αυτός θα εναρμονιστεί και δε θα πει πχ "ωραία, σταματάμε κι εμείς να αγοράζουμε το οτιδήποτε και να κάνουμε το παραμικρό".

Επειδή όμως η τσέπη του λαού στα χρόνια των μνημονίων δεν έχει πλέον μεγάλο βάθος και καθώς πολλά καταστήματα δεν έχουν ηλεκτρονική παρουσία, η οποία ποτέ δεν πρόκειται να υποκαταστήσει τη φυσική, δεν αποκλείεται θα τραβήξουν χειρόφρενο.

Κάπως έτσι, με 0,0159 θετικότητα (6700 θετικά τεστς που ανακοινώθηκαν σήμερα : 419408 δείγματα) είναι πιθανό να πούμε bye bye στο λιανεμπόριο...

Οι αλήθειες που αποσιωπούνται γίνονται δηλητηριώδεις, έλεγε ο Νίτσε. Άδικο είχε; Γιατί όμως τα κάνουν όλα αυτά;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail