Η Ουκρανία χρησιμοποίησε τουρκικά TB2 στο Ντονμπάς - Προειδοποιεί η Μόσχα

A Ukrainian army-owned Bayraktar TB2 can be seen destroying a Russian howitzer in Donbass in this screengrab obtained on Oct. 27, 2021.
Freepen.gr - Για άλλη μια φορά βίντεο ενός τουρκικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος μάχης (UCAV), συγκεκριμένα του Bayraktar TB2, που καταστρέφει ένα ρωσικό όχημα έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο, που δείχνει μια γνώριμη σκηνή από τη Συρία και το Αζερμπαϊτζάν, κοινοποιήθηκε αυτή τη φορά από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις την Τρίτη.

Ήταν η πρώτη ανάπτυξη του μαχητικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους Bayraktar TB2 από τον ουκρανικό στρατό –ο οποίος έχει αρκετά από αυτά στο απόθεμά του– για την καταστροφή ενός οβιδοφόρου που χρησιμοποιούσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στο Ντονμπάς.

Το Bayraktar TB2 χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για να αναγκάσει τους αυτονομιστές να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός, ανέφεραν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε δήλωση στο Facebook.
Επικαλούμενο μια αναφορά του εθελοντή Roman Donik, το Mil.in.ua ανέφερε ότι Bayraktar TB2 χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά για να καταστρέψουν το πυροβολικό των ρωσόφωνων που έπληξε το χωριό Granitne.

Το Bayraktar TB2 κατάφερε να βρει, να παρακολουθήσει και να καταστρέψει οβιδοβόλο D-30 122 mm νότια του Boykivske.

Ο Roman Donik σημείωσε ότι αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν οπλισμένα drones για να χτυπήσουν από απόσταση μεγαλύτερη των 15 χιλιομέτρων, για να σωθούν οι ζωές αμάχων και στρατιωτών.

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Τετάρτη ότι οι φόβοι του για την απόφαση της Τουρκίας να πουλήσει drones στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκαν και ότι τα τουρκικά drones κινδυνεύουν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail