Το πρώτο σύνταγμα συστημάτων αεράμυνας S-500 στην υπεράσπιση της Μόσχας

Russian Ministry of Defense Press Office/TASS
Freepen.gr - Το πρώτο σύνταγμα των προηγμένων ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-500 παραδόθηκε σε στρατιωτική μονάδα που φυλάει τον εναέριο χώρο της ρωσικής πρωτεύουσας Μόσχας, δήλωσε στο πρακτορείο TASS πηγή κοντά στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Το πρώτο σύνταγμα των συστημάτων αεράμυνας S-500 έχει τεθεί σε υπηρεσία με μια μονάδα, της οποίας το καθήκον μάχης είναι να φυλάει και να υπερασπίζεται τον εναέριο χώρο πάνω από την πρωτεύουσα της χώρας", είπε, χωρίς να διευκρινίζει τη στρατιωτική μονάδα και την ημερομηνία τα συστήματα μπήκαν σε υπηρεσία.

Ο εναέριος χώρος πάνω από τη ρωσική πρωτεύουσα και την Κεντρική Βιομηχανική Περιοχή φυλάσσεται από τη 15η Στρατιά Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (Ειδικός Σκοπός).

Σύμφωνα με την πηγή, το δεύτερο σύνταγμα S-500 θα παραδοθεί στα ρωσικά στρατεύματα το πρώτο εξάμηνο του 2022. Η πηγή πρόσθεσε ότι επρόκειτο για «μακροπρόθεσμη σύμβαση».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ δήλωσε στις 16 Σεπτεμβρίου ότι το τελευταίο σύστημα αεράμυνας S-500 Prometey είχε ολοκληρώσει τις δοκιμές και οι πρώτοι εκτοξευτές δόθηκαν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Στις 20 Ιουλίου, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως είχε δοκιμαστεί εναντίον ενός βαλλιστικού στόχου υψηλής ταχύτητας στο πεδίο δοκιμών Kapustin Yar στη νότια Ρωσία.

Κατασκευαζόμενο από το Almaz-Antey Concern, το σύστημα αεράμυνας S-500 έχει σχεδιαστεί για να νικήσει όλα τα πιθανά μέσα αεροπορικής και διαστημικής επίθεσης από έναν πιθανό εχθρό σε όλο το εύρος των υψών και των ταχυτήτων. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail