Τρεχάτε ποδαράκια μου! Ρωσικό Αντιτορπιλικό καταδίωξε πειρατές που ανέβηκαν σε κοντεϊνερόπλοιο της MSC στη Γουϊνέα

Freepen.gr - Οι πειρατές που ήλπιζαν να καταλάβουν ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της MSC στον Κόλπο της Γουινέας είδαν τα σχέδιά τους να καταστρέφονται όταν ένα ελικόπτερο γεμάτο Ρώσους πεζοναύτες πήγε για διάσωση, καθώς ένα αντιτορπιλικό του Βόρειου Στόλου έτυχε να περιπολεί στην περιοχή.

Το MSC Lucia, με σημαία Παναμά και προορισμό το Τόγκο, έστειλε σήμα κινδύνου γύρω στη 13:00 τοπική ώρα τη Δευτέρα, όταν επιβιβάστηκαν ένοπλοι άνδρες περίπου 86 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του τερματικού σταθμού Agbami στις ακτές της Νιγηρίας.

Το σήμα ελήφθη από το αντιτορπιλικό Vice-Admiral Kulakov, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή για επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας. Το πλήρωμα του Lucia προφυλάχθηκε στο μηχανοστάσιο, ενώ το αντιτορπιλικό έστειλε γρήγορα ένα ελικόπτερο Ka-27PS με πεζοναύτες επί του σκάφους.

Μόλις είδαν το ελικόπτερο, «οι πειρατές έφυγαν από το πλοίο, μπήκαν σε ένα ταχύπλοο και κατευθύνθηκαν προς την ακτή με πλήρη ταχύτητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Στη συνέχεια, οι πεζοναύτες του Kulakov προσγειώθηκαν στο Lucia και πραγματοποίησαν σαρωτικό έλεγχο του πλοίου για να επιβεβαιώσουν ότι ήταν ασφαλές.

Το αντιτορπιλικό κατηγορίας Udaloy έφτασε στον Κόλπο της Γουινέας στις 11 Οκτωβρίου για μια περιπολία τριών εβδομάδων κατά της πειρατείας. Έχει ήδη αποτρέψει την κατάσχεση ενός άλλου πλοίου με σημαία Παναμά.






* Οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ρωσικό Υπουργείο Αμυνας

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail