Νομοθέτες καλούν τον Μπάιντεν να μην πουλήσει αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία

Freepen.gr - Έντεκα Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες κάλεσαν τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να απορρίψει αίτημα της Τουρκίας να αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων εξέφρασαν «ένα βαθύ αίσθημα ανησυχίας» για τις αναφορές πως η Τουρκία μπορεί να αγοράσει 40 F-16 και 80 κιτ εκσυγχρονισμού F-16, ανέφερε το Reuters την Τετάρτη επικαλούμενο επιστολή της 25ης Οκτωβρίου στον Λευκό Οίκο.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να θέσουμε σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια στέλνοντας αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής σε έναν κατά συνθήκη σύμμαχο που συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν αντίπαλος», ανέφεραν.

Επικεφαλής της επιστολής ήταν η εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών Νικόλ Μαλλιωτάκη και η Δημοκρατική εκπρόσωπος Κάρολιν Μαλόνεϊ. Ο Λευκός Οίκος και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό, ανέφερε το Reuters.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν την πολυτέλεια να μεταφέρουν προηγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό στην κυβέρνηση της Τουρκίας αυτήν την στιγμή», ανέφεραν οι νομοθέτες.

Οι Maloney και Malliotakis είναι μέλη της Ομάδας του Κογκρέσου για Ελληνικά Θέματα, η οποία επικεντρώνεται σε ζητήματα όπως η βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ελλάδα και την Κύπρο.


* με πληροφορίες από ahvalnews.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail